Befrielsesaktion redder norsk hjælpearbejder

2. juli 2012 14:28 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Befrielsesaktion redder norsk hjælpearbejder
Billede mangler

Fire hjælpearbejdere fra Norsk Flygtningehjælp er igen på fri fod, efter de fredag blev bortført i Kenya af bevæbnede mænd ved flygtningelejren Dadaab, der ligger nær grænsen til Somalia. Det skriver Reuters.
De fire frigivne hjælpearbejdere kommer fra Norge, Canada, Pakistan og Filippinerne.
Gidslerne blev reddet ved en dramatisk befrielsesaktion i Somalia.
– Vores styrker har reddet fire hjælpearbejdere – som blev bortført i Kenya – i en natlig redningsoperation, siger den somaliske militærchef Abdullahi Moalim.
– De har det godt, siger han.
Norsk Flygtningehjælp fortæller til det norske medie VG Nett, at de fire blev befriet natten til mandag.
– Det er helt ubeskriveligt. Helt ubeskriveligt. Jeg kan ikke finde ord. Det er ikke gået op for os endnu, at det er sandt, siger generalsekretær Elisabeth Rasmusson.
Hjælpearbejdernes kenyanske chauffør blev såret af skud ved angrebet og døde kort efter af sine kvæstelser.
Den lokale politichef oplyste ved bortførelsen, at gerningsmændene skød mod hjælpearbejdernes konvoj, der bestod af to biler. Den ene bil kørte fra stedet, men den anden blev stoppet af de bevæbnede mænd.
Norsk Flygtningehjælps generalsekretær var ifølge Reuters med i en af de angrebne biler, men slap ifølge organisationen væk uskadt.
Kenyansk politi har arbejdet ud fra en teori om, at bortførerne har tilknytning til al-Shabaab militsen.
Al-Shabaab er en somalisk oprørsgruppe, der slog sig sammen med terrornetværket al-Qaeda tidligere i år og har erklæret krig mod Kenya, efter kenyanske soldater sidste år trængte ind i Somalia.
Kenya indsatte soldater ved grænsen kort efter, at to spanske kvinder, der arbejdede for Læger Uden Grænser, blev bortført i Dadaab-lejren i oktober sidste år. De to spanske kvinder er fortsat holdt til fange af bortførerne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu