Begår du også denne fejl, når du køber ind?

26. november 2018 12:42 | Af: Ritzau Fokus

Særligt unge har en tendens til at komme hjem fra supermarkedet med en usund vare, der ikke stod på indkøbslisten, viser ny undersøgelse.

Del:

Du står i køen i supermarkedet og venter på, at kunden foran dig langsommeligt lægger sine varer på båndet.

Til venstre for dig bugner en hylde med lakridspiber og mintpastiller – og til højre står kasser fyldt med flødeboller og sodavand på tilbud.

Smider du en ekstra vare eller to i indkøbskurven? Så er du langt fra alene.

En ny undersøgelse lavet af analyseinstituttet YouGov for Forbrugerrådet Tænk viser nemlig, at rigtig mange danskere kommer hjem fra indkøbsturen med en uventet, usund vare i posen. Og særligt de yngre forbrugere bliver nemt fristet.

Sådan undgår du fristelserne

Således viser undersøgelsen, at 43 procent af de unge mellem 17-25 år køber en ikke-planlagt usund vare – sodavand, slik, kage, chips eller lignende – ved halvdelen af deres indkøb eller oftere.

– Vi kan se, at 41 procent af dem, der køber uplanlagte, usunde ting, ofte fortryder deres indkøb, siger Sofie Risborg, der er projektleder på “Tyg på det”, Forbrugerrådet Tænks nye kampagne, der har til formål at gøre unge til mere kompetente forbrugere i supermarkedet.

– Det tyder på, at de unge både mangler viden og værktøjer, så de undgår fristelser og indkøb, de senere fortryder, siger hun.

Forbrugerrådet Tænk og butiksekspert Mikkel Pii – kendt fra blandt andet DR-programmet “Spis og spar” – kommer i galleriet til denne artikel med en række gode råd til, hvordan du kan begrænse de indkøb, du i sidste ende ender med at fortryde.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu