Guide: Må du begrave dit kæledyr?

22. august 2017 13:37 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Mennesker kaster deres kærlighed på mange slags dyr, men ikke alle er lige, når det kommer til spørgsmålet om, man må begrave kæledyr.

Må man begrave kæledyr, der er døde, i familiens baghave? Svaret på det spørgsmål indeholder flere nuancer, end man måske skulle tro. I udgangspunktet må man godt begrave kæledyr i de haver, de har levet et langt og kærligt liv, hvis ellers dyret faktisk er at regne for værende et kæledyr.

For selvom familien har kastet deres kærlighed på et ukonventionelt dyr og har holdt det som kæledyr hele dets liv, må man alligevel ikke begrave en kælegris i hjemmets baghave. Grise kategoriseres nemlig anderledes end hunde, katte og andre dyr, og derfor må man ikke begrave kæledyr, medmindre de er at regne for kæledyr, officielt.

Sjældne begravelser er ok

Du kan i galleriet se, om du må begrave familiens bedste ven, hunden, eller familiens yndlignsundulat i baghaven. Ifølge Fødevarestyrelsen må man i sjældne eller enkeltstående tilfælde godt begrave kæledyr, men det skal stadig ske under forsvarlige forhold. Disse forhold kan du læse mere om i galleriet.

Størrelsen på dyret kan også give dig en indikation af, om du uden at sige det til nogen må begrave kæledyr på egen hånd. Du kan i galleriet se eksempler på dyr, der i udgangspunktet vil være så store, at du skal snakke med din kommune, inden du begraver familiens elskede, afdøde dyreven.

Kilder: BoliusFødevarestyrelsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu