ANNONCE

Bekræfter delvis nedlukning

6. december 2020 21:35 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Der er skrappere restriktioner på vej til flere steder i landet. Ikke kun hovedstadsområdet.

Bekræfter delvis nedlukning
Statsminister Mette Frederiksen (S) bekræfter, at der mandag præsenteres en delvis nedlukning. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) løfter nu sløret for, at der vil komme restriktioner flere steder i landet – ud over de 17 hovedstadskommuner, hvor smitten den seneste tid har været højest.

Det skriver han i et opslag på Facebook søndag aften.

– Hastighed betyder noget, når vi skal bekæmpe smitten. Den stigning, vi så for en uge siden i 18 kommuner i og tæt på hovedstaden, kan vi nu konstatere er på vej flere steder, skriver han.

Ministeren har derfor søndag holdt møder med folketingets partier, og de er alle indkaldt til at genoptage møder mandag morgen klokken 8.15. Umiddelbart efter afholdes et møde med med borgmestre og regionsrådformænd i “de berørte områder”, skriver ministeren. Han kommer ikke nærmere ind på, hvad det er for nogle områder.

Statsminister Mette Frederiksen (S) siger kort efter i en video på Facebook, at regeringen mandag formiddag vil afholde pressemøde om nye restriktioner mod coronavirus. Der vil være tale om regionale restriktioner over hele landet.

Mette Frederiksen vil ifølge videoen på mandag annoncere delvis nedlukning i København, Odense, Aarhus, kommuner i hovedstaden og på Sjælland.

Rekordsmitte

Det seneste døgn har smitten med coronavirus været rekordhøj. 2,4 procent af alle tests er kommet tilbage med et positivt testresultat. Det har resulteret i 1745 nye smittetilfælde.

Det er ifølge SSIs statistikker især i hovedstadsområdet, at smitten er særdeles udbredt. I Københavns Kommune alene er der de seneste syv dage til sammen fundet 2489 smittetilfælde. Sammenholdt med indbyggertal giver det en incidens på 396.

Fem andre kommuner har en endnu højere forekomst af smittetilfælde over de seneste syv døgn per 100.000 indbyggere. Alle på den københavnske vestegn. Værst ser det ud i Ishøj og Herlev, hvor incidensen er på mere end 500.

I København som i det meste af landet bæres smitten primært af de unge. Den seneste uge er 792 i aldersgruppen 20 til 29 fundet i Københavns Kommune, hvor andelen af unge mennesker naturligt nok også er højere. De 30 til 39-årige ligger nummer to med godt 400 tilfælde.

Situationen i hovedstadsområdet betød, at 17 kommuner fik indført strengere restriktioner end i det øvrige Danmark – nu er disse på vej andre steder, tyder det altså på. Formentlig er en af modtagerne Aarhus Kommune, hvor omkring 900 er smittet den seneste uge.

Kun Ærø og Læsø har ikke registreret smittetilfælde den seneste uge.

– Epidemien giver ikke op. Den har kræfterne til at lægge sundhedsvæsener ned, til at trække spor af overdødelig og alvorlige senfølger efter sig, skriver Heunicke.

Det er især de unge i Danmark, der bliver smittet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu