ANNONCE

Bekræfter: -Din datter kan dø af vaccinen

23. januar 2021 09:23 | Af: Newsbreak.dk

Odsherred: Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz bekræfter over for mor til hjerneskadet, at der kan være risiko for livstruende allergisk reaktion forbundet med vaccine mod Covid-19

Citathistorie: Dagbladet Nordvestnyt

Bodil Olsen i Hørve er mor til datteren Charlotte på 20 år, der som ganske lille fik en livstruende allergisk reaktion, såkaldt anafylaksi, da datteren fik en ellers harmløs 5-måneders vaccine mod difteri, stivkrampe, kighoste, polio og Hæmophilus influenzae B-infektion.

Den allergiske reaktion kom fire timer efter vaccinen, hvor datteren fik sit første af mange epileptiske anfald. Datteren er i dag erklæret svært hjerneskadet som følge af vaccinen og har intet sprog.

Dagbladet Nordvestnyt har tidligere skrevet om Bodil Andersens tvivl om, hvorvidt der er risiko for yderligere allergiske reaktioner, hvis hun lader datteren vaccinere mod Covid-19.

Bodil Andersen har i første omgang været på en rundtur hos sundhedsfaglige instanser og læger, inklusive familiens praktiserende læge, som afviste at svare, men bad hende spørge et andet sted.

– Men nu har jeg endelig fået et svar, jeg kan bruge til noget, siger Bodil Andersen til Nordvestnyt.

Direktør svarer direkte

Svaret er kommet fra direktør i Lægemiddelstyrelsen, Thomas Senderovitz, der normalt er fast inventar i ekspert-panelet på corona-pressemøderne i Statsministeriet.

I en personlig mail til Bodil Andersen giver Thomas Senderovitz hende ret i, at det er en vanskelig beslutning, hun står med, fordi der er tale om en ny vaccine, der ikke har lighedspunkter med den vaccine, der oprindeligt udløste en anafylaktisk reaktion hos datteren.

– Dog kan jeg oplyse, at der er tidlig viden, der tyder på en noget øget risiko for anafylaksi med den første vaccine mod Covid-19, Comirnaty, end man umiddelbart havde forventet. Det er dog for tidligt at sige, om de næstfølgende vacciner har samme risiko, skriver han.

Thomas Senderovitz understreger i sit svar også, at beslutningen, om risikoen for en eventuel ny bivirkning (anafylaksi) er større for datteren end et eventuelt sygdomsforløb med Covid-19, skal træffes af Bodil Andersen, som datterens værge, og hendes læger.

– Den beslutning kan Lægemiddelstyrelsen ikke træffe, skriver Thomas Senderovitz.

Bodil Andersen er glad for at få et svar fra en så lægefagligt kompetent person.

– Jeg har fået ret i, at det er forbundet med en øget risiko at vaccinere Charlotte på grund af hendes tidligere sygdomsforløb. Den endelige afgørelse hviler stadig på mine og Charlottes fars skuldre, men nu har vi fakta at tage med i vores overvejelser, så vi ikke bare skal slå plat og krone om vores datters liv, siger Bodil Andersen til avisen.

Klik videre i galleriet ovenfor og se nogle af de mest almindelige bivirkningen ved Pfizer-vaccinen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu