ANNONCE

Bekræfter eksplosion: -Et uacceptabelt angreb

7. august 2019 09:38 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Københavns Politi efterlyser nu vidner, der må have set eller hørt eksplosionen foran Skattestyrelsen i København.

Et øresønderrivende brag flænsede gennem det tiltagende mørke tirsdag aften, da en særdeles voldsom eksplosion ødelagde en del af Skattestyrelsens bygning lige ved Nordhavn Station i København. Politiet kalder det et angreb.

– Det er på nuværende tidspunkt for tidligt at sige nærmere om, hvem der står bag eksplosionen. Men vi tager det meget alvorligt og etablerede allerede i går aftes en bred og omfattende efterforskning. Et angreb som dette hverken kan eller vil vi acceptere, siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov i en pressemeddelelse.

Politiet er onsdag formiddag stadig på stedet, der ligner en scene fra en film.

Københavns Politi har natten igennem været til stede ved Skattestyrelsens bygning, og der har blandt andre været efterforskere og bombehunde, og der er foretaget en række tekniske undersøgelser. Det er dog endnu for tidligt at konkludere noget på baggrund af disse. Politiet vil klokken 10 holde en pressebriefing i København.

Eksplosionen har ødelagt en stor del af facaden på bygningen. To personer befandt sig i bygningen, da eksplosionen skete. Men ingen er kommet noget til. Alle med viden i sagen bedes kontakte politiet på telefonnummer 114.

Naboer: Rystende

I nærheden af Nordhavn Station bor der flere mennesker. Naboer fortæller således til Ritzau, at de hørte et voldsomt brag, og vinduerne klirrede, da eksplosionen blev udløst klokken cirka 22.15 og raserede bygningens vinduer og tag.

– Vi var lige kommet hjem, og så hørte vi et kæmpe brag, fortæller Bente Larsen om eksplosionen. Hun bor omtrent 700 meter fra Skattestyrelsens bygning, som ligger på Østbanegade ved Nordhavn Station.

– Vinduerne klirrede, og man tænkte da, om det var en krysantemumbombe. Men det var kraftigere end det, fortæller Bente Larsen.

Helen Munch, som også bor tæt på Skattestyrelsens bygning, fortæller, at hun fik et chok, da eksplosionen skete.

– Det lød simpelthen, som en bygning der styrtede sammen. Så vi havde hjertet oppe i halsen og styrtede ud på altanen. Og så var der en stor støvsky, som hurtigt forsvandt, og så blev der meget stille. Der er tit nogen, som smider kanonslag. Men du kunne godt høre, at det her ikke var et kanonslag, det var meget højt, og vinduerne klirrede, fortæller hun.

Ifølge Helen Munch gik der omkring fem minutter, før hun hørte udrykning.

– Jeg var egentlig rimeligt rolig, fordi der ikke var nogen, som skreg eller råbte, siger hun.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu