ANNONCE

Bekræftet: Mand smittet to gange

24. august 2020 16:36 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Forskning fra Hongkong kan tyde på, at immunitet mod coronavirus muligvis kun varer få måneder. Det er skidt nyt.

Bekræftet: Mand smittet to gange
For første gang er en person bekræftet smittet for anden gang. Foto: Scanpix

Forskere i Hongkong kan for første gang dokumentere, at en person er blevet smittet med coronavirus for anden gang. Det er angiveligt første gang i verden, at det er blevet bekræftet, at en person kan smittes med virusset to gange. Det skriver The New York Times.

– En tilsyneladende ung og rask patient er blevet diagnosticeret med endnu et tilfælde af covid-19, hvilket skete fire end halv måneder efter det første tilfælde.

Sådan hedder det i en rapport fra forskerne på University of Hongkong.

Det drejer sig om en 33-årig mand, der i april blev udskrevet fra et hospital i Hongkong efter at have været smittet med coronavirus. Da han tidligere i august vendte hjem fra en rejse i Spanien, blev han testet positiv for virusset endnu en gang.

– Vores resultater beviser, at hans anden infektion er forårsaget af en ny virus, som han fik for nylig, siger Kelvin Kai-Wang To, klinisk mikrobiolog ved University of Hongkong.

Vacciner og flokimmunitet

Sagen vækker ifølge The New York Times bekymring – ikke mindst fordi den sætter spørgsmålstegn ved vacciners effektivitet over for virusset. Ifølge The New York Times kan sagen indikere, at immunitet over for virusset hos nogle mennesker kun varer nogle få måneder.

Det kan vise sig at blive et stort problem for nogle af de lande, der har satset på at bekæmpe virussen ved såkaldt flokimmunitet. Eksempelvis har Sverige haft en bevidst strategi om at lade smitten brede sig og derved være bedre stillet mod en eventuel anden bølge af smitte.

– Mange tror, at raskmeldte covid-19-patienter er immune over for virusset, fordi de fleste har udviklet antistoffer. Men der er beviser på, at nogle patienters antistof-niveauer aftager efter nogle få måneder, hedder det i rapporten fra forskerne i Hongkong.

For kort tid siden kom der desuden meldinger fra Vietnam, hvor der var fundet en mutation af Sars-ncov-2, hvis smitte spredtes i langt højere og mere aggressiv stil end “den oprindelige”.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu