Bekymrede forældre frygter for små børn: Produkt giver åndenød

19. oktober 2018 08:56 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Forældre overrender Baby Dans Facebook-profil, da firmaet netop har tilbagetrukket en babylift, som har givet babyer åndenød.

Bekymrede forældre frygter for små børn: Produkt giver åndenød
Tre babyer har oplevet åndenød efter brug af et produkt fra Baby Dan. Foto: Colourbox

Den kendte producent af babyudstyr Baby Dan har været nødt til at trække en babylift tilbage.

Tilbagekaldelsen sker på et produkt, hvor barnet kan ligge indrammet af en dynekant. Men firmaet har modtaget tre uafhængige klager fra bekymrede forældre, der har haft en dårlig oplevelse med produktet, en såkaldt CuddleNest Ergo, samt bærepladen Ergo. Det har nu fået firmaets direktør Søren Pjengaard til at kommentere på hele misæren.

– De har forladt deres barn og er kommet tilbage og har fundet barnet i åndenød, eller barnet var blevet fastklemt under kanten og madrassen, forklarer Søren Pjengaard til BT.

Er endt i en mediestorm

Efter at Baby Dan har offentliggjort tilbagetrækningen på dets Facebook-kanal, så er bølgerne gået højt hos bekymrede forældre. De kan ikke forstå, at firmaet ikke giver en åben forklaring på, hvad det helt præcis er, som kan gå galt.

– BabyDan har den klare holdning, at vores produkter ikke må udgøre en sikkerhedsmæssig risiko. Derfor vælger vi aktivt at trække CuddleNest Ergo og Bæreplade Ergo tilbage. Vi beklager og håber på jeres forståelse. Men vi er nødt til at prioritere det, det handler om, nemlig at holde børn sikre, skriver firmaet på sit Facebook-opslag.

Baby Dan har solgt den problematiske babylift i over to år. Der er siden opslagets offentliggørelse skrevet mere end 80 kommentarer fra bekymrede forældre. I opslaget på Facebook nævner firmaet, at du kan returnere til den butik, hvor du har købt produktet og derved få pengene retur.

Newsbreak.dk har forsøgt at få en kommentar fra Baby Dans direktør, men dette har ikke været muligt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu