Bekymring for fodboldlandsholdet

20. februar 2013 16:46 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bekymring for fodboldlandsholdet
Billede mangler

Når alt går galt, zapper Peter Bonde over på en Ajax-kamp. Der kan han være sikker på at se mindst tre-fire danskere i aktion hver gang, og det er desværre en sjældenhed, når landsholdets assistenttræner researcher før udtagelsen til en landskamp.

 

I morgen er der præcis en måned til, at Danmark møder Tjekkiet, og blot to en halv uge til, at truppen skal udtages, men på nuværende tidspunkt er det ikke mange opløftende notater, han kan gøre sig.

– Status her og nu er den, at vi ser med bekymring på, at mange spillere er ude. Vi ved, at Nicklas Bendtner og William Kvist ikke kan være med mod Tjekkiet (Bendtner er skadet og Kvist har karantæne, red.), og så er der flere spillere, der enten spiller meget lidt eller er helt uden for truppen, siger Peter Bonde.

Overvejer stadig Poulsen

Desuden peger Peter Bonde på Simon Kjær, der er røget på bænken i Wolfsburg, Simon Poulsen, der kun spiller meget sporadisk i Sampdoria og Jakob Poulsen, som bortset fra et tre minutters indhop kort før jul ikke har spillet en kamp for Monaco siden den 11. december, da han var med til at tabe 0-3 til Caen. Også Nicolai Stokholm har været skadet, Nicklas Pedersen blev det forleden, og Anders Lindegaard og Stephan Andersen står stadig ikke for deres klubber.

– Vi må konstatere, at vi ikke har overblik over, hvilke spillere, vi har til rådighed, hvordan de skal mikses op, og at vi må afvente og se, hvad virkeligheden er, når vi skal udtage truppen, så det vi gør nu, er at vi iagttager de spillere, vi håber på at kunne udtage, siger Peter Bonde, der bruger en del tid på at se transmissioner af divergerende kvalitet fra de danske klubbers træningskampe.

Har I talt med Christian Poulsen og spurgt, om han er klar på et comeback?

– Vi har ikke forholdt os til det endnu. Lad os se på det, hvis det til den tid bliver et realistisk scenario. Indtil videre er det ikke noget, vi forholder os til, siger Peter Bonde om den tidligere anfører, der sidste år meldte fra til landsholdet, men som lige nu ligner et af de bedste alternativer til den defensive midtbaneposition, der er ledig på grund af William Kvists karantæne.

Hvad er jeres overvejelser i forhold til den position, for det fungerede jo ikke ret godt med Niki Zimling som den eneste defensive i midtbaneformationen?

– Vi har set kampen mod Makedonien igen og er blevet bekræftet i, at det var noget forfærdeligt skidt. I hvert fald i 1. halvleg. Vi har ikke udelukket nogen måder at spille på, og selvom det ikke fungerede ret godt, kan man sige, at skulle vi alligevel prøve at spille i en lignende formation igen, så kender vi i det mindste faremomenterne og har nu set, hvilke udfordringer vi skal have løst, siger Bonde.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu