Belønning til raske medarbejdere kan øge sygefraværet

13. marts 2013 14:36 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Belønning til raske medarbejdere kan øge sygefraværet
Billede mangler

Når en kommune forsøger at sænke sygefraværet ved at lokke halvsløje medarbejdere på arbejde ved at love designerure og -skåle som belønning for et lavt antal sygedage, så kan det have den stik modsatte virkning.

 

Det viser forskning i, hvilken effekt styring via belønning kan have. Det fortæller Lene Holm Pedersen, der er forskningsleder i Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning (KORA).

»Folk kan reagere modsatrettet, fordi de ser det som en form for kontrol, der er unødig og urimelig, og som måske undervurderer dem,« siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.

I Aarhus Kommune har man valgt at belønne medarbejdere, der for eksempel ikke har haft en sygedag i ni måneder i træk, med eksempelvis et Skagen-ur eller en designerskål.

Men hele tanken bag en belønning kan ifølge Lene Holm Pedersen kan få medarbejderne til at stejle. Med en sådan ordning antager arbejdsgiveren nemlig, at folk melder sig syge, selv om de godt kan gå på arbejde. Belønninger og styring, der opfattes som kontrollerende frem for understøttende, kan være med til at »udhule« motivationen, siger forskeren.

»Vi ved fra andre studier, at styringstiltag – som for eksempel dokumentationskrav – kan være med til at øge de ansattes sygefravær, hvis de opfattes som kontrollerende,« siger Lene Holm Pedersen, der drager parallel til bloddonation.

»Man kan have bloddonorer, der giver blod, fordi de føler, at det er en borgerpligt. Hvis man så begynder at belønne dem for at give blod, så kan man se, at antallet af bloddonationer falder nogle steder. Og det er jo fordi, at folk ikke giver blod for at få penge for det, men fordi, de føler, at det er deres borgerpligt,« siger KORA-forskeren.

Kommunernes Landsforening (KL) glæder sig over, at Aarhus Kommune arbejder på at nedbringe sygefraværet, men vil ikke forholde sig til, om belønning for et lavt antal sygedage er vejen.

»Det er vigtigt at nytænke, hvad man kan gøre for at sænke sygefraværet, og så må de vurdere lokalt, hvad der fungerer,« siger Marianne Brinch-Fischer, der er kontorchef KL.

»Men der er ingen mirakelmikstur, og jeg er sikker på, at det her næppe er et isoleret initiativ. Det kræver et bredt spekter af tiltag at få nedbragt sygefraværet,« siger hun.

Initiativet fra Aarhus Kommune, der også er afprøvet i en mere kontant form i Billund, hvor medarbejdere med et lavt antal sygedage kan få op til 4.000 kroner ekstra i lønposen om året, får en blandet modtagelse på Christiansborg.

Socialdemokraterne læner sig op ad KLs udmelding og forsøger ikke at blande sig i de enkelte kommuners gøren og laden, men partiets arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen, siger dog, at belønningsordningen »er fin nok med mig, hvis Aarhus Kommune vurderer, at det virker«.

Dansk Folkeparti mener, at ordningen kan »hjælpe mod mandags- og fredagssyge«, mens de Konservative og Enhedslisten er mere skeptiske.

Oppositionspartiet kalder det »mærkværdigt« at belønne medarbejdere udelukkende ud fra, om de dukker op på jobbet eller ej, mens Enhedslistens dom er lidt hårdere.

»Det er en umådelig dårlig idé. Hvis man rammes af sygdom, så er det jo ikke noget, man selv vælger,« siger arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl (Ø).

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu