Bendtners spritkørsel koster en bøde på 842.000 kr.

5. marts 2013 15:44 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bendtners spritkørsel koster en bøde på 842.000 kr.
Billede mangler

Den danske fodboldlandsholdsspiller Nicklas Bendtner må betale en bøde på 842.000 kroner for at have kørt spirituspåvirket i Indre By i København natten til søndag. Det afgjorde Københavns Byret ifølge bt.dk tirsdag. Dermed følger dommeren anklagerens krav om bødens størrelse.

 

Da Bendtner, inden han mødte op i retten, havde erkendt spirituskørslen, stod det klart, at han ville få frakendt kørekortet i tre år, få et klip i kortet og en enorm bøde, da den afhænger lønnen som professionel fodboldspiller. En løn, som i retten blev slået fast til omkring en million kroner om måneden før skat.

Anklageren gik ved retsmødet efter at straffe Bendtner med en »passende« bøde på 842.000 kroner. For selv om landsholdsspilleren tjener mange penge over kort til, som muligvis skal ernære ham resten af livet, så understregede anklageren ifølge bt.dk, at »det er nu en gang indkomstforholdene på gerningstidspunktet, der er gældende«.

Langt fra enig var Nicklas Bendtners forsvarer, Michael Juul Eriksen, som mente, at bøden burde være væsentligt lavere, både på grund af den korte tid, spirituskørslen stod på, og fordi Bendtners løn kun i 10-12 år er så høj, som den er nu. Derfor ville en rimelig bøde ifølge Juul Eriksen være på 217.000 kroner.

»Det virker fuldstændigt vanvittigt, at man skal betale 842.000 kroner for at køre 20 sekunder i en bil. Og der er faktisk mange domme, der siger, at de vejledende takster skal justeres efter de faktiske forhold,« sagde Bendtners advokat i retten ifølge bt.dk.

Og målet om at få nedsat bødestørrelsen havde han også inden retsmødet givet udtryk for.

»Det er obligatorisk efter loven for at køre spirituskørsel, at man mister retten til at køre bil i tre år. Det er vi med på. Det er kun bødens størrelse, der er i spil,« sagde han til TV 2 News, kort før han gik ind i retsbygningen.

Bendtners promille var ifølge bt.dk på 1,75, da han blev stoppet af politiet på Nybrogade natten til søndag, og hans engelske kørekort var udløbet. I retten afviste fodboldspilleren dog, at han var klar over, at kørekortet ikke var brugbart.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu