ANNONCE

Benjamin reddede kvinde fra druknedød

23. september 2019 19:38 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Det var nærmest utænkeligt, at kvinden skulle have overlevet, hvis ikke politiansatte Benjamin var hoppet i vandet for at redde nødstedt.

26-årige Benjamin er politimand. Søndag aften havde han fri, men endte alligevel med at gøre en stor indsats. Faktisk så stor, at den formentlig har reddet en kvindes liv. Den unge mand er ansat hos politiet, der har fortalt den dramatiske historie på Facebook.

Newsbreak.dk har via Københavns Politis presseafdeling fået at vide af Benjamin, at han ikke ønsker at uddybe historien, men at vi gerne må citere fra Facebook-opslaget.

Her i fremgår det, at den 26-årige i sin fritid kom cyklende over en bro ved Sluseholmen ved Københavns sydhavn, da han så en mindre båd blive trukket ind i selve slusen på grund af den famøse kraftige strøm på stedet.

Ganske dramatisk knækkede båden faktisk midt over og gik til bunds. Hvad værre er, røg de to personer – mand og kvinde – der var ombord på båden i vandet og blev suget under broen, skriver Københavns Politi. Parret greb fast i en wire, men det gjorde så, at de var fanget i strømmen uden mulighed for at svømme væk.

Da en tredje mand hoppede i vandet ned til dem og kravlede langs wiren ud til parret, fik strømmen også fat i ham. Her kommer Benjamin for alvor ind i billedet.

– Der var derfor lige pludselig tre personer, der hang fast i wiren. Jeg kastede et reb i vandet og fik med hjælp fra andre hevet manden, der lige var sprunget i vandet op igen, selvom den stærke strøm gjorde det svært, siger han.

Panikslagen

Efter at have hjulpet den mest friske af de tre personer op af vandet, rettede den 26-årige sin fokus mod parret, der stadig sat fast i wiren. Kvinden, der var meget synshæmmet og ude af stand til at orientere sig, mistede grebet og drev længere ud.

– Kvinden var panisk og skreg efter hjælp, og jeg vurderede, at hvis jeg ikke handlede med det samme og sprang i, så ville hun drukne. Jeg svømmede ud til hende, imens jeg råbte til hende, at jeg var på vej, siger Benjamin til politiets Facebook-side.

Det lykkedes med hjælp fra en tilstødende båd at hjælpe kvinden op på sidstnævnte, hvor hun blev lagt i aflåst sideleje. Ingen kendte på dette tidspunkt kvindens tilstand. Hun blev sejlet mod land, hvor en tilkaldt ambulance ventede og kunne køre hende til et hospital.

“En dykker fra redningskorpset kom den sidste mand til undsætning, og de blev reddet op af vandet af en båd længere væk fra broen. Kvinden og manden blev efterfølgende indlagt på hospitalet og slap heldigvis fra ulykken uden varige mén”, skriver politiet lykkeligvis.

Benjamin selv – han er nu indstillet til en dusør, og kommentarerne til opslaget antyder, at der er stor jubel for hans fantastiske gerning.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu