Bent er mistænkt for at have dræbt Aase: Han er sporløst forsvundet

1. december 2017 15:16 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Politiet opfordrer igen befolkningen om hjælp.

28. oktober blev en 61-årig kvinde fundet død i hendes og mandens hjem på Christiansøvej i Kolding.

En obduktion bekræftede senere, at hun var blevet dræbt. Hendes mand, 63-årige Bent Ovesen, blev kort tid efter efterlyst. Han er stadig forsvundet – det samme er parrets bil – og politiet opfordrer nu hele den danske befolkning om hjælp i sagen.

– For at få borgernes hjælp til at finde frem til ham, valgte vi derfor at fortælle om sagen og efterlysningen af mistænkte i Station 2 Efterlyst på TV2 torsdag aften, fortæller politiinspektør Carit Andersen, der er leder af efterforskningscentret ved Sydøstjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

– Vores håb er, at vi via en bred omtale af sagen i medierne kan få hjælp fra borgerne til at finde frem til afdødes mand, siger han videre.

Gift gennem mange år

Den 63-årige mand var gift og boede gennem mange år med sin hustru Aase på Christiansøvej i Kolding, og det var også på denne adresse, hustruen blev fundet død.

Newsbreak.dk var dengang i kontakt med flere beboere på vejen, hvor drabet har fundet sted, men ingen havde lyst til at udtale sig til citat. Der tegnede sig dog et billede af et ægtepar, der levede et tilsyneladende almindeligt liv på villavejen.

På grund af skader på den 61-årige kvinde, blev det slået fast, at hun ikke var død af naturlige årsager.

Derfor betragter Sydøstjyllands Politi hendes dødsfald som en drabssag, og den 63-årige mand er mistænkt i sagen. Han er ikke set eller har ladet høre fra sig, siden hustruen blev fundet død.

Derfor blev han 10. november ved retten i Kolding fængslet in absentia – altså uden at han var tilstede – som mistænkt for at have begået drabet.

– Vi har siden drabet ledt flere steder efter den 63-årige mand med både hunde og helikopter, fortæller politiinspektør Carit Andersen.

Et område omkring Vejers er blevet ekstra nøje undersøgt.

– Parret har sommerhus her, siger Carit Andersen.

Havne undersøgt

Dykkere har også undersøgt forskellige havne.

– Det er hvor sandsynligheden for at finde bil og mand er skønnet størst. Desværre har det ikke givet resultat. Og grunden til, at vi søgt på denne måde, er, at vi frygter, at manden har gjort skade på sig selv efter drabet, fortæller Carit Andersen.

Den 63-årige mand kan teoretisk set også være forsvundet af andre årsager, og det er derfor vigtigt for efterforskningen i sagen, at Sydøstjyllands Politi får fundet ham.

Det er naturligvis også af stor vigtighed for de pårørende i denne tragiske sag, at han bliver fundet, skriver Sydøstjyllands Politi i meddelelsen.

Fandt sin mor død

Det var parrets voksne datter, der fandt sin mor død og opdagede, at Bent og bilen var forsvundet. Naboer og politiet blev alarmeret, og politiet har siden da arbejdet med at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen.

– Efterforskningen tyder på, at drabet er begået natten mellem torsdag og fredag, siger Carit Andersen i pressemeddelelsen.

Politiet har også en formodning om, hvornår Bent forsvandt fra stedet.

– Det er vores formodning, at Bent Ovesen og den gråbrune Ford Mondeo har forladt adressen omkring kl. 5.30 fredag morgen. Vi er derfor meget interesserede i at høre fra borgere, der kan have set ham omkring dette tidspunkt – eller senere, lyder det fra politiinspektøren.

Signalement

Bent Ovesen er almindelig af bygning og 187 centimeter høj. Han bærer briller og er skaldet.

Den 63-årige mands bil efterlyses også, da den også har været forsvundet, siden den 61-årige hustru blev fundet død:

Bilen er en grå/brun Ford Mondeo årgang 2015 med registreringsnummer AU 24836.

Politiets opfordring

– Vi beder borgerne i alle dele af landet om at holde udkig efter den 63-åriges bil og den 63-årige selv. Vi tænker, at hvis vi finder bilen, så er der stor sandsynlighed for at vi også finder ham. Men vi kan naturligvis ikke være sikre, understreger politiinspektør Carit Andersen.

Har du derfor set eller hørt noget, der kan hjælpe politiet nærmere en opklaring af, hvor den efterlyste 63-årige mand er, så kontakt Sydøstjyllands Politi på telefonnummer 114.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu