Beredskabet hastede forgæves ud: Baby låst inde i bil

20. april 2017 13:44 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En håndværker knuste ruden, inden beredskabet nåede frem.

Beredskabet hastede forgæves ud: Baby låst inde i bil
En baby var torsdag låst inde i en bil. Det blev klaret af en handlekraftig håndværker. Modelfoto: Scanpix

Panik har formentlig været det mest dækkende ord for den situation et forældrepar befandt sig midt i torsdag eftermiddag ved 13.15-tiden. Af ikke afklarede årsager var forældrene kommet til at låse deres barn – en baby – inde i en personbil, der holdt på Nørre Farimagsgade i København.

Det fortæller Kristian Levy, vagthavende operationsleder ved Hovedstadens Beredskab, til Newsbreak.dk. Forældrene havde selv alarmeret beredskabet om forholdet.

Når en sådan melding indløber, kan det være nødvendigt at handle hurtigt, og derfor rykkede beredskabet også ud med det samme, men det endte – lykkeligvis – med at være forgæves.

– Vi har nogle forskellige fif til at åbne biler. Det afhænger af biltype og -alder. Skal det gå rigtig stærkt, så bruger vi nok god gammeldags vold, siger operationslederen.

I det konkrete tilfælde blev der dog ikke brug for beredskabets muller, for mens Newsbreak.dk taler med Kristian Levy, kan han fortælle, at de udsendte er på vej retur.

– Nogle håndværkere havde sørget for at få en af bilens ruder knust, så babyen er ude igen, siger han.

Det kan gå alvorligt galt, hvis småbørn efterlades i biler – især når det er varmt. Det har Newsbreak.dk tidligere beskrevet i denne artikel: Baby dør i bil: Stegt i ni timer

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu