Mand risikerer bøde for at bære skraldet “forkert” ud

14. november 2017 15:09 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Beredskabslovens § 71 giver politiet mulighed for at give dig et økonomisk rap over nallerne, hvis du en dag er uheldig og starte en brand.

En 40-årig mand fra Høng ved Kalundborg risikerer en bøde efter beredskabsloven, efter at brandvæsnet sent mandag aften måtte slukke en brand i hans garage.

Brandvæsnet rykkede ud 21.21, og det viste sig, at den 40-årige mand tidligere på dagen havde hældt aske eller gløder fra en spand ned i en 700 liter stor container af plastic.

Der udbrød herefter brand i containeren, hvilket førte til store skader på garageporten og taget, inden at brandvæsnet fik slukket branden.

Love for det meste

Ingen mennesker kom til skade ved branden, men hos politiet mener man, at manden selv var skyld i, at branden opstod.

Det oplyser kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard, til Newsbreak.dk. Han henviser til beredskabsloven, nærmere bestemt § 71.

– Det er en opsamlingspagraf, der giver os mulighed for at sigte folk for uagtsomme handlinger, hvor de burde have tænkt sig om, lyder det fra Martin Bjerregaard.

Fakta

Paragraf 71 i Beredskabsloven

Paragraf 71 i Beredskabsloven giver mulighed for at straffe folk, der ved uagtsomhed kommer til at starte en brand. Pargraffen lyder som følger:

Med bøde straffes:

  • 1) den, der ikke udviser tilbørlig forsigtighed med ild, lys, tændstikker, aske, brandfarlige stoffer, og hvad der i øvrigt kan fremkalde eller befordre brand, eller undlader at påse, at personer, der hører til den pågældendes husstand eller virksomhed, udviser sådan forsigtighed, og
  • 2) den, der som ejer eller bruger af elektriske anlæg eller andre lys-, varme-, kraft- eller maskinanlæg, som kan fremkalde eller befordre brand, benytter sådanne anlæg eller lader dem benytte, uanset at de ikke er i forsvarlig stand.

Du kan i galleriet se andre eksempler på, hvad der også kan give dig en bøde efter beredskabsloven, selvom du måske ikke lige havde tænkt over det.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu