Berlusconi-bror fanget i racisme-brøler

6. februar 2013 10:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Berlusconi-bror fanget i racisme-brøler
Billede mangler

Det kan næppe komme bag på nogen, at AC Milans præsident Silvio Berlusconi, der også er tidligere italiensk regeringschef, er en kontroversiel herre med en provokerende stil. Men han er ikke den eneste Berlusconi, der kan skabe røre omkring sig.

Lige nu er hans bror, Paolo Berlusconi, et brandvarmt emne i Italien på den ufede måde. Paolo Berlusconi er vice-præsident i AC Milan, og i den rolle har han blameret sig med racismelignende bemærkninger rettet mod klubbens nye stjerne Mario Balotelli.

Et videoklip, som er lagt ud på flere italienske websites, viser Paolo Berlusconi i selskab med nogle mandlige venner. På klippet siger han ifølge Reuters følgende med adresse til Mario Balotelli:

– Og lad os så gå hen og se på den lille sorte dreng i familien, tossehovedet.

– Alle de unge damer er også inviteret – I får endda mulighed for at møde præsidenten, tilføjede Paolo Berlusconi til nogle personer uden for kameraets rækkevidde.

Ifølge Reuters faldt bemærkningen fra vicepræsidenten i AC Milan i søndags i forbindelse med et politisk møde i byen Varedo tæt ved Milano.

Mario Balotelli, der netop er kommet til den italienske topklub fra Manchester City, debuterede netop i søndags for AC Milan, hvor han scorede to mål i 2-1 sejren over Udinese.

Reaktionerne på de italienske websites udtrykker væmmelse over Berlusconi-bemærkningen, fortæller Reuters, og timingen er heller ikke den bedste.

Det er kun en måned siden, Paolos bror, Milan-præsident Silvio Berlusconi, forsvarede sine spillere, da de forlod banen i utide i en venskabskamp mod det lavere rangerede mandskab, Pro Patria, da klubbens midtbanespiller Kevin-Prince Boateng, der er fra Ghana, og to holdkammerater blev udsat for abelyde fra modstanderholdets fans.

Mario Balotelli, der er født på Sicilien, men som har ghanesiske forældre, er blevet udsat for lignende hån under EM i 2012 og i Italien, hvor racisme har dybe rødder, og hvor myndighederne er blevet kritiseret for at gøre for lidt for at komme problemet til livs.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu