Ny virus-besked hærger midt i juletiden

6. december 2017 19:56 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Der findes ikke kun én falsk besked fra Paypal. Der findes mange, og fælles for dem er, at de er til for at narre dig. Det er dog let at opdage svindlen.

Har du fået en besked fra Paypal om, at din Paypal-konto er blevet begrænset af sikkerhedsmæssige årsager? I så fald skal du slette den. Er der links i den, skal du ikke klikke på den, og du skal helt generelt ikke gøre noget som helst andet end at slette den.

Ifølge Forbes.com hærger der for tiden en falsk besked fra Paypal, og mens den besked handler om, at der har været problemer med at verificere de seneste betalinger, man har foretaget hos Paypal, findes der altså også en variant af denne form for svindelbesked, der handler om, at adgangen til din konto er blevet begrænset.

Der findes med andre ord mange af den slags beskeder, og de har en del til fælles: De bruger Paypal-logoet, og generelt er der lagt et arbejde i et få det til at se ud som om, at der vitterligt ér tale om en reel besked fra Paypal.

Men besøger man Paypal.com, vil man hurtigt lære, at virksomheden aldrig ville sende beskeder af den slags, svindlerne sender ud. Hvis man åbner et link fra sådan en svindelbesked, er der en god chance for, at man ender med at give afkald på et væld af personlige oplysninger. Oplysninger, kriminelle sidenhen kan misbruge.

Slet beskeden

Sidst i November kunne Newsbreak.dk fortælle, at også virksomheden Netflix bliver misbrugt af svindlere, der prøver at få det til at se ud som om, at du har fået mail fra Netflix. Også i dette tilfælde er der tale om en mail, det er meningen, du skal reagere på, og også i dét tilfælde, vil din reaktion i værste fald betyde, at svindlerne kan misbruge dine personlige data i fremtiden.

Hos Paypal har man tre enkle råd til folk, der tror, de har fået en besked fra Paypal:

1) Kontroller, at du vitterligt har fået en besked fra enten @paypal.dk, @paypal.com eller @e.paypal.dk. Er beskeden ikke fra en af de tre adresser, er der tale om svindel.

2) Får du en besked fra Paypayl med et link, du skal klikke på, bør du gå på Paypal.com (ved selv at taste det ind i din browser) og på den måde undersøge, om du kan logge ind, eller om der ér problemer med din mkonto.

3) Når du er logget ind, kan du også undersøge, om der er foretaget mærkelige køb fra din konto, du ikke kan genkende.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu