ANNONCE

Beskidt i køkkenet: Sur smiley til sushi-kæde

13. december 2019 16:27 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Hos Joci Sushi i Esbjerg er der ifølge Fødevarestyrelsen brug for en grundig rengøring.

For Joci Sushi, en del af flere sushi-restauranter af samme navn, i Esbjerg koster et besøg fra Fødevarestyrelsen 5000 kroner.

Det skyldes ifølge kontrolrapporten, at der ikke er rent på restauranten.

Artiklen fortsætter efter videoen

Faktisk er der så beskidt, at det er Fødevarestyrelsens vurdering, at der er brug for en grundig rengøring i restauranten.

En grundig rengøring

Den 5. december fik Joci Sushi i Esbjerg besøg af fødevarekontrollen til en gennemgang af restauranten på baggrund af en henvendelse fra en forbruger.

Flere ting blandt andet restaurantens håndtering af madvarer blev kontrolleret uden anmærkninger, men på et punkt viste restauranten en svaghed.

Der var beskidt. Faktisk var vurderingen fra Fødevarekontrollens side, at der trængte til en grundig rengøring flere steder i restauranten.

Gamle madrester

Ét af de steder, der ikke var rengjort, var restaurantens sushibånd. Her fandt Fødevarestyrelsen gamle belægninger af fedt og gamle madrester.

Desuden var der tæt ved det beskidte sushibånd fødevarer, der var uemballerede.

Også i køkkenet blev der fundet belægninger af fedt på flere overflader, mens der på gulvet var lignende problem samt gamle madrester.

Belægningerne blev også fundet på vægge og andet inventar i køkkenet.

Redskaber skal være i orden

Under besøget fandt Fødevarestyrelsen flere redskaber, som ikke var vedligeholdt.

Heriblandt et trækar, der bruges til kogte ris. Karrets overflade var så slidt, at det ikke var rengøringsvenligt. Der blev også fundet splinter i karrets overflade.

Restauranten skulle havde til den kritik have sagt, at de ville anskaffe sig et nyt trækar.

Det blev indskærpet over for restauranten, at de redskaber, der kommer i kontakt med fødevarer, skal holdes i sådan en stand, at risikoen for kontaminering reduceres mest mulig.

Bliver bedre til rengøring

Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Joci Sushi, der oplyser, at det kun er direktøren, der udtaler sig – og hun er på ferie til næste år.

Men under kontrolbesøget har restauranten udtalt, at de ville blive bedre til at gøre rent.

Det er dog ikke første gang, at Joci Sushi har fået en påtale for sin rengøring. Senest fik restauranten det også indskærpet i august 2019.

Foruden bøden betyder den sure smiley også, at restauranten er blevet pålagt en gebyrbelagt opfølgende kontrol.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu