ANNONCE

Beskrivelser af Amagermanden fyldt med fejl

15. december 2011 11:53 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Beskrivelser af Amagermanden fyldt med fejl
Billede mangler

Havde han kort, langt, krøllet eller glat hår? Ofrenes beskrivelser af Amagermanden varierer kraftigt, og flere af dem stemmer ikke overens med virkeligheden.
Det siger Amagermandens forsvarer Jakob Lund Poulsen i Købehavns Byret.
For eksempel trækker han sagen fra Ingolfsvej frem, hvor fire piger blev udsat for seksuelle overgreb.
Her mener han ikke, at pigernes forklaringer er særligt sammenhængende. To af pigerne beskriver dog begge gerningsmanden som havende glat hår.
“Men det er bemærkelsesværdigt, at ingen af de fire piger har kunne beskrive de særlige karakteristika, som ar i ansigt og på hænder,” siger Jakob Lund Poulsen.
Voldtægtsofferet, der i 2010 blev voldtaget i en haveforening på Amager, har beskrevet sin overfaldsmand:
“Med tynde læber, stor næse, en slank person og med små lyse skægstubbe,” gentager forsvareren offerets ord.
Det stemmer ikke helt overens med den tiltaltes faktiske udseende, der eksempelvis har mørke og ikke lyse skægstubbe.
En tvivlsom vidnebeskrivelse knytter sig også til mordet i Fasanskoven, denne beskrivelse er vigtig for anklageren.
Udover dna-beviset er der nemlig kun en enkelt ting, der knytter Amagermanden til mordet i Fasanskoven i 1990, og det er forklaringen fra et af vidnerne.
Vidnet har forklaret, at han har set en person, der hvor Lene Buchardt Pedersen blev dræbt.
“Han ser en person vende sig væk og kan ikke se, om det er en mand eller kvinde. Han siger også, at han ikke forbinder personen på dæmningen med den tiltalte, da han møder ham senere,” siger Jakob Lund Poulsen.
Vidnet passerede den tiltalte på cykelstien på vej hjem, han siger, at Amagermanden dengang havde skulderlangt hår. Men det passer heller ikke helt overens med det billede, forsvareren har af sin klient fra dengang.
Det er yderst vigtigt for forsvareren at kunne så tvivl om de mange vidneforklaringer. De mange dna-beviser, der er fundet kan nemlig i følge retspraksis ikke stå alene. Derfor skal anklageren altså kunne bevise andre tilknytninger til forbrydelserne, hvis dna-beviset skal tages med i betragtning i nævningenes dom.
I dag er ellevte retsdag i sagen mod Amagermanden.
Den tiltalte får dom på mandag den 19. Erklæres han skyldig i et eller flere forhold, er der strafudmåling i sagen den 22. december. Amagermanden er anklaget for i alt syv forhold, der inkluderer to mord, voldtægt, røveri og forsøg på brandstiftelse.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu