ANNONCE

Bestikkelse fælder tysk præsident

17. februar 2012 13:42 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Bestikkelse fælder tysk præsident
Billede mangler

I dag gik den ikke længere for den skandaleplagede tyske præsident, Christian Wulff. Efter flere måneders skriveri og anklage om magtmisbrug ophævede statsadvokaten i Hannover sent i aftes præsidentens immunitet. Det lå i kortene, siger JP’s korrespondent i Tyskland, Jørn Ruby.
“Grunden til, at han træder tilbage nu, er at der er fundet begrundet mistanke om bestikkelse,” fortæller han fra Berlin.
Mistanken mod den 52-årige præsident omfatter et meget fordelagtigt lån, som Christian Wulff tog til et huskøb. Pengene lånte han af en tysk entreprenør til en meget fordelagtig rente, og de knap fire millioner blev brugt til en villa til præsidenten og hans kone.
Sagen blive nu til en politisag efter, at Christian Wulff immunitet er blevet ophævet. Og med tilbagetrækningen har Tyskland for første gang siden 1949 set en præsident forlade posten. Det bliver dog ikke nødvendigvis et problem for stabiliteten i det tyske demokrati.
“Sandsynligvis kommer det ikke til at rokke ved Angela Merkels position. I og med, at hun allerede har sagt, at hun vil inddrage oppositionen i at finde en afløser, vil der efter al sandsynlighed komme en kandidat, som de største partier kan støtte,” vurderer Jørn Ruby.
Den tyske befolkning tager tilbagetrækningen med roligt.
“Det er jo noget, man har ventet på i længere tid. Det har fyldt medierne i over to måneder nu, og mange har tidligere kraftigt understreget, at han burde gå af,” siger Jørn Ruby til Newspaq.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu