ANNONCE

Besværligt papirarbejde giver færre praktikpladser

7. august 2013 05:56 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Besværligt papirarbejde giver færre praktikpladser
Billede mangler

Især små firmaers lyst til at ansætte en praktikant fra et jobcenter kan hurtigt drukne i skemaer og blanketter. Det skriver Information. Hos jobcentrene i Københavns Kommune vil man gerne hjælpe virksomhederne med at udfylde papirerne, men juridiske formaliteter forhindrer jobcentrene i at udføre administrative opgaver for private virksomheder.

 

Ifølge uddannelseschef Finn Kyed fra arbejdsgiverforeningen DS Håndværk og Industri er mange virksomheder positivt indstillede over for at ansætte praktikanter. Men før det kan lade sig gøre, skal arbejdsgiveren udfylde en række skemaer, godkendes som praktikplads og slå stillingen op, og efter ansættelsen af en praktikant følger flere skemaer til udfyldelse. Det er den type papirarbejde, jobcentrene ikke må hjælpe med.

Afdelingschef Karin Bancsi fra det såkaldte Ungecenter under Jobcenter København er overbevist om, at det ville skabe flere pladser, hvis jobcentret fik lov til at hjælpe især de mindre og nystartede virksomheder med det administrative arbejde i forbindelse med oprettelse af en praktikstilling.

»Hvis man er en lille maler eller en lille murermester, så kan man godt tænke: ’Hold da op, det kigger jeg på en anden dag’,« siger hun til Information.

Det ærgrer Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R). Hun er bekymret for, at de juridiske benspænd bremser oprettelsen af flere praktikpladser.

»Mange små og mellemstore håndværksvirksomheder har begrænsede ressourcer til det administrative. De synes i forvejen, at det administrative er tungt, når man har sin egen virksomhed. Derfor er det en stor barriere for dem at komme igennem papirarbejdet,« siger hun.

Ifølge Information har der i de seneste år været en konstant mangel på 10.000 praktikpladser.

Flere end 3.000 unge i Region Hovedstaden leder efter en praktikplads i forbindelse med deres erhvervsuddannelse. De har hverken haft held med at komme i virksomhedspraktik eller skolepraktik, og havner derfor i det kommunale arbejdsløshedssystem, når grundforløbet på deres uddannelse er afsluttet. Omtrent 1.000 af dem er tilknyttet jobcentrene i Københavns Kommune, skriver Information.

Anna Mee Allerslev har nu kontaktet erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) i håb om, at kommunen kan få dispensation fra reglerne.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu