Betalingsbalance: Dyr januar giver dårlige tal for staten

12. marts 2012 11:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Betalingsbalance: Dyr januar giver dårlige tal for staten
Billede mangler

1,8 milliarder kroner er forsvundet i overskuddet på Danmarks betalingsbalance fra december 2011 til januar 2012. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Årets første måned er dyr for den danske økonomi, forklarer Nordeas senior analytiker, Jan Sørup Nielsen.
“Faldet skyldes vores bidrag til medlemskab af EU og vores ulandshjælpen, det er det, der trækker kraftigt ned. Det gør det i altid i januar, fordi der ligger nogle store betalinger her,” siger han til Newspaq.
Derfor er der ingen grund til bekymring.
“Det er ikke et signal om, at vi er på vej mod underskud på betalingsbalancen, slet ikke,” forsikrer Jan Sørup Nielsen.
Derimod er han bekymret over den manglende købelyst, der afspejler sig i faldende import.
“Privatforbruget har stadig svært ved at komme op i omdrejninger, og vi efterspørger ikke så mange varer fra udlandet,” siger Jan Sørup Nielsen.
Til gengæld kan man også glæde sig over dagens nye tal fra Danmarks Statistik. De viser nemlig også, at den danske eksport er stigende.
“Det er værd at glæde sig over fremgangen i eksporten, for det er en af de helt store vækstmotorer. Det er glædeligt, at vi kan få så stor en stigning i en periode, hvor der stadig er usikkerhed om hvad vej den globale økonomi går,” siger han til Newspaq.
Det er særligt eksporten af medicin til BRIK-landene, der holder den danske eksport i gang. På de seneste tre måneder er eksporten til Brasilien, Rusland, Indien og Kina steget med 16,9 procent takket være et øget slag af lægemidler.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu