Betjent dømt for fotofælde-fusk

28. januar 2013 16:18 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Betjent dømt for fotofælde-fusk
Politi

Arkivfoto.

En bornholmsk betjent er blevet dømt for at snyde med beviserne i forbindelse med en fartbøde. Det kostede mandag betjenten en dom og dagbøder.

 

Betjenten blev fundet skyldig i at fifle med beviserne fra en af politiets fotofælder, så den egentlige lovovertræder slap for en bøde. Det skete i samarbejde med bilens ejer, som påtog sig skylden og sagde, at det var ham selv, som sad bag rattet. Den rigtige fører er aldrig blevet fundet.

Straffen lyder på 10 dagbøder á 250 kroner og betaling af halvdelen af sagens omkostninger.

Betjenten var også tiltalt for at have udøvet magtmisbrug, da han under dyrskuet i Almindinge i 2011 ifølge anklageskriftet skubbede en gæst i brystet, og da gæsten skubbede tilbage, sigtede betjenten ham for vold mod en tjenestemand. Ifølge tv2.dk fandt anklageren, Statsadvokaten for København, sigtelsen »uretmæssig«, men den ældre betjent blev frifundet i dette forhold.

Betjenten overvejer nu, om han skal anke dommen. Hvis han får lov til at blive i politiet, er han klar til at acceptere dagbøderne, fortæller hans advokat, Torben Koch.

– Han bliver ikke smidt ud. Det er min helt klare vurdering, og det er det, der er afgørende, siger advokaten til tv2.dk.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu