ANNONCE

Betjent i Sandholm: Han ville skære min hals over

24. oktober 2016 22:08 | Af: Ritzau Fokus

En politiassistent frygtede for sit liv, da han sidste år blev overfaldet af en mand i Sandholmlejren.

Betjent i Sandholm: Han ville skære min hals over
En 26-årig statsløs palæstinenser er tiltalt ved Retten i Hillerød for drabsforsøg på en midaldrende politiassistent. Den 26-årige skulle desuden også have begået tre indbrud og et tyveri i perioden op til overfaldet. Her billede fra politi på stedet på overfaldsdagen. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2015)

Det var en kamp på liv og død, da en politiassistent i september sidste år blev overfaldet af en statsløs palæstinenser i Center Sandholm i Birkerød.

Det fortæller politiassistenten ved Retten i Hillerød mandag, hvor den 26-årige palæstinenser er tiltalt for drabsforsøg.

Politiassistenten mødte tidligt om morgenen 29. september sidste år for at hente nogle dokumenter på sit kontor.

Her blev han overfaldet bagfra af den 26-årige og stukket flere gange med en kniv, der var brudt ind i bygningen, fortæller han i retten.

– Jeg begynder at fornemme, at det ikke er rengøringsmanden. Han fortsætter sit stikkeri.

– Han hugger til, og det er min opfattelse, at han går efter at skære min hals over. Samtidig siger han “Allahu Akbar” (“Gud er stor”), “die svine”, siger politiassistenten.

I retten viser senioranklager Bente Schnack to videoer, hvor den midaldrende politiassistent og den tiltalte hver for sig rekonstruerer overfaldet i politiets bygning i Sandholmlejren.

Frygtede for sit liv

Politiassistenten fortæller under retsmødet, at han tænker på overfaldet hver dag og er overbevist om, at den 26-årige forsøgte at slå ham ihjel.

– Jeg overvejede at stikke kniven ned i halsen på ham for at slippe væk, men vælger at smide kniven ind på kontoret ved siden af og slå ham i hovedet.

– Jeg frygtede for mit liv, siger politiassistenten og henviser til, at han først turde forlade lokalet, da den yngre mand virkede passiv efter slagene.

Politiassistenten blev stukket i halsen, armen og ryggen og var en overgang i livsfare efter overfaldet.

Nægter at ville dræbe

I retten undlader den tiltalte at kigge på vidnet, mens han fortæller.

Den palæstinensiske mand har erkendt, at han udøvede grov vold mod den dengang 56-årige mand.

Men han nægter, at han ville dræbe politiassistenten, og at han overfaldt ham bagfra.

Ifølge hans eget udsagn brød han ind i bygningen, der tilhører politiet, fordi han ville have sin dåbsattest og sit id-dokument.

Manden har boet i Udrejsecenter Sjælsmark, der ligger to kilometer fra Center Sandholm. Han boede der, fordi myndighederne havde besluttet, at han skulle forlade Danmark.

/ritzau/

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu