ANNONCE

Betjent jagtede isbjørn – og røg i baljen

31. marts 2020 14:05 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Hvis det ikke var for den lokale borger Mikkel, var jagtbetjenten i Ittoqqortoormiit Erling måske ikke kommet op af vandet.

Betjent jagtede isbjørn - og røg i baljen
Mikkel blev hædret med en dusør, da han reddede jagtbetjenten Erling fra at drukne. Han modtog dusøren af landbetjenten Egon. Foto: Grønlands Politi

Selv om det sjældent sker, så var borgerne i Ittoqqortoormiit den 8. december udsat for, at en isbjørn havde retning mod byen. Heldigvis var borgeren Mikkel vaks og kontaktede jagtbetjenten Erling.

Hvad Mikkel ikke vidste der, var, at han senere måtte redde jagtbetjenten op af bølgen blå. Det har Mikkel fået en dusør for. Det fremgår af Grønlands Politi på Facebook.

Artiklen fortsætter efter videoen

Ville skræmme isbjørn

Til sin store overraskelse blev arbejdsmanden Mikkel en dag i starten af december mødt af synet af en isbjørn, der var på vej ind mod byen. Det reagerede han hurtigt på og tog kontakt til den lokale jagtbetjent Erling, der ankom på snescooter.

Makkerparret forsøgte at skræmme isbjørnen væk med et par varselsskud, men det lod ikke til at gøre isbjørnen bange.

Det var først, da et skud blev affyret hen over hovedet på isbjørnen, at den vendte om.

Røg gennem isen

For at skræmme isbjørnen yderligere væk, kørte Erling efter den på sin snescooter. Det skulle vise sig at være en dårlig idé.

Isen, som Erling var kørt ud på, braste og i røg først snescooteren efterfulgt af Erling. Resolut bevægede Mikkel sig hen mod Erling og kastede et torv, han havde fundet, ud til jagtbetjenten. Efter lidt kamp fik Mikkel trukket Erling op på land.

Den heltegerning er Mikkel blevet hædret for med en dusør, som han, med sin kæreste som vidne, fik overrakt af landbetjenten Egon. Mikkel har modtaget dusøren, fordi han handlede på et afgørende tidspunkt og hjalp en medborger i nød.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu