Betjent skød mod flugtbilist efter køllevold

11. maj 2012 09:08 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Betjent skød mod flugtbilist efter køllevold
Billede mangler

En anmeldelse om vold på en beværtning i det centrale København udviklede sig dramatisk natten til fredag.
Københavns Politi var blevet tilkaldt til LA Bar, efter en mand var blevet slået ned med en kølle. Men da betjentene var ved at klarlægge overfaldet ved værtshuset, forsøgte en bilist at slippe væk.
– Da vi står dernede, så bakker et køretøj væk fra gerningsstedet. Vi løber efter for at stoppe det.
– På et tidspunkt kører bilen frem mod en kollega. Han trækker sit tjenestevåben, men bliver ramt af køretøjet, siger central efterforskningsleder Jan Høier Mogensen ved Københavns Politi til Ritzau.
Den påkørte betjent affyrede skud efter mødet med køretøjet, men flugtbilisten havde ikke tænkt sig at give op af den grund.
– Bilen fortsætter og påkører en civil borger og slipper så væk fra stedet. Vi sætter efter og får ham stoppet og anholdt ved Kongens Nytorv, siger Jan Høier Mogensen.
Hverken betjenten eller den uheldige borger i nattelivet er kommet alvorligt til skade ved påkørslen, oplyser vagtchefen.
Onsdag var en betjent fra Københavns Vestegns Politi også ved at blive pløjet ned af en flugtbilist. Betjenten trak sin pistol og affyrede varselsskud, da bilisten kørte mod ham ved Ikea i Taastrup.
Føreren af flugtbilen forsøgte derefter at stikke af fra en forfølgende politibil. Under flugten smed den mistænkte en pose narkotika ud af bilen, men mistede herredømmet over sin bil og kørte galt.
Flugtbilen blev derefter påkørt af politibilen, og chaufføren blev lagt i håndjern.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu