ANNONCE

Betjent skudt i hovedet: 25-årig fængslet for drabsforsøg

1. september 2016 14:56 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Den formodede gerningsmand er nu officielt sigtet.

Video: Local Eyes.

Den 25-årige anholdte er nu officielt sigtet – og varetægtsfængslet – for forsøg på manddrab, efter at have skudt tre personer under en fejlslagen anholdelsesaktion på Christiania onsdag aften. Det fremgår ved et grundlovsforhør i Dommervagten i København torsdag.

Manden, der er dansk statsborger, men har rødder i Bosnien, sigtes for at have skudt to civilklædte politifolk og en polsk turist – angiveligt efter at have råbt “er du også en fucking panser?” til ham – på Christiania i København onsdag aften.

Under grundlovsforhøret er den sigtede ikke til stede. Hans tilstand er fortsat kritisk, efter at han blev skudt af PET’s Aktionsstyrke torsdag morgen.

Manden er også sigtet for ulovlig våbenbesiddelse, oplyser Ritzau, der er til stede i Dommervagten. Grundlovsforhøret foregår for lukkede døre – af hensyn til politiets efterforskning, og fordi der muligvis er medgerningsmænd på flugt.

Den 25-åriges lillebror er ligeledes blevet fremstillet og sigtet, men for at have medvirket til salg af 48 kilo hash.

Skudt i morges

Den formodede gerningsmand er efter en menneskejagt i København blevet anholdt torsdag morgen på en adresse i Tårnby under stor dramatik. Manden forsøgte at flygte fra politiet, der med sin aktionsstyrke havde omringet ejendommen, som den 25-årige mistænkte opholdt sig i. Under flugtforsøget blev manden skudt af aktionsstyrken, og efterforskningen af politiets skyderi pågår lige nu hos Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP). Den 25-åriges tilstand kritisk, efter politiet affyrede flere skud mod ham.

I en opdatering til pressen meddeler DUP, at der efterforskes i, om den nu anholdte også skød mod politiet under sit flugtforsøg. Det skyldes, at der på stedet – i Kastrup – blev fundet et skudhylster med samme kaliber som de, der blev brugt ved skyderiet onsdag på Christiania.

Menneskejagten

Manden var jaget vildt, fordi han mistænkes for at være den mand, der onsdag aften sårede to betjente og en civil mand fra udlandet. Det skete under en rutinemæssig anholdelse på Christiania, hvor politiets særlige enhed Task Force Pusher Street var på arbejde.

Ifølge chefpolitiinspektør Jørgen Skov blev manden forsøgt anholdt, da han kom cyklende med “dagens omsætning” fra en af de mange hashboder i Pusher Street. Han betegner den 25-årige som en kendt kriminel. Han har færdedes i miljøet omkring vagter og boder i Pusher Street.

Anholdelsen endte i totalt kaos, da manden pludselig trak en pistol og skød mod betjentene. Efterfølgende stak han af, og en menneskejagt blev indledt. I den forbindelse har politiet foretaget to anholdelser ud over den 25-årige, der bliver fremstillet i grundlovsforhør ved Dommervagten klokken 14. Her vil han blive fremstillet in absentia – det betyder, han ikke er til stede.  Her vil politiet begære dørlukning, hvorfor det er begrænset, hvor meget der kan oplyses om selve sagen.

Dagevis

Den hårdt sårede betjent, der blev skudt i hovedet under den kaotiske situation, er fortsat i kritisk tilstand. Han har ligget på operationsbordet natten over, men der vil gå flere dage, før politiet kan sige noget om hans tilstand, forklarede Jørgen Skov på torsdagens middags-pressemøde.

Se mere video hos Local Eyes.

Betjentens kollega blev skudt i benet, og det samme blev udlændingen. De er begge uden for livsfare.

Jørgen Skov betegner handlingen som ussel.

Finder pistol

Politiets teknikere arbejder torsdag eftermiddag på flere adresser i København. I løbet er natten er otte adresser blevet ransaget i forbindelse til sagen, men netop nu er fokus rettet mod Christiania og vejen Vinkelhuse i Tårnby, hvor mistænkte torsdag morgen blev skudt og anholdt.

Ifølge Ekstra Bladet har teknikerne ved middagstid undersøgt en rygsæk, der formodes at tilhøre den 25-årige, og i den skulle findes en skarpladt pistol og flere patroner.

Den 25-årige er – som tidligere nævnt – et kendt ansigt hos de kriminelle på Pusher Street, men han er generelt ikke et ubeskrevet blad. Ifølge Ritzaus oplysninger har manden med initialerne MH tidligere siddet fængslet i forbindelse med et særdeles groft angreb på Amager tilbage i 2010.

Dengang blev en 21-årig mand overfaldet og stukket adskillige gange med en stor køkkenkniv, så han kun med nød og næppe overlevede.

Den mistænkte for skyderiet på Christiania var på det tidspunkt 19 år, men alligevel mente politiet dengang, at han var hovedpersonen i overfaldet, da han gennem længere tid havde været oppe at toppes med offeret.

Sagen var speciel, fordi det ikke kun var MH, der blev fængslet. Også hans far blev fængslet for overfaldet, og ifølge politiet deltog også MHs 16-årige lillebror.

100 vidner er i løbet af natten blevet tilbageholdt af politiet i sagen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu