ANNONCE

Betjent springer for livet i fartkontrol

6. april 2021 12:59 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

En hjælpsom cyklist kunne lede politiet i den rigtige retning

Betjent springer for livet i fartkontrol
En betjent måtte springe for ikke at blive ramt af en bil. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix)

Mandag aften klokken 18.55 foretog en patrulje en hastighedskontrol på Silkeborgvej i Åbyhøj.

Betjentene målte med en laser på strækningen, hvor der er en hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen, da en bil kom kørende med for høj fart.

Den ene betjent stillede sig derfor ud på vejen, rakte armene i vejret og gjorde tegn til, at bilisten skulle sætte farten ned og køre ind til siden.

Han fortsatte dog med uændret hastighed, og betjenten måtte springe til siden for ikke at blive ramt.

Den anden betjent hoppede med det samme ind i patruljebilen og kørte efter bilen. Bilen fortsatte dog med høj fart, og betjenten miste den af syne.

Hjælpsom cyklist

Ved Åbyhøj Torv fik betjenten øjenkontakt med en mandlig cyklist, der pegede ind på en parkeringsplads, hvor betjenten lige nåede at se bilen køre om bag en anden bil som for at gemme sig, og føreren lagde sig ned i sædet.

Betjenten steg ud af patruljevognen og løb hen til bilen, hvor døren blev åbnet.

Føreren udbrød med det samme, at han havde set betjenten på vejen, men at han troede, det var en anden bil, de ville have fat i.

Den 55-årige mand blev sigtet for forsøg på vold mod polititjenestemand ved at have været tæt på at påkøre betjenten på vejen, og da han virkede narkopåvirket, blev han anholdt og sigtet for narkokørsel.

– Der kan måske komme sigtelse for at køre for hurtigt senere, siger Janni Lundager, kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi, til Newsbreak.dk.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu