Betjente må fortsat tjekke københavnernes lommer og biler

12. marts 2013 12:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Betjente må fortsat tjekke københavnernes lommer og biler
Billede mangler

På samme dag som Københavns Politi i samarbejde med blandt andet Nordsjællands Politi og Rigspolitiet har ransaget en lang række adresser og anholdt mindst 15 bandemedlemmer, forlænger Københavns Politikreds visitationszonen.

 

Det betyder, at de københavnske betjente i yderligere 14 dage må gå i lommerne på tilfældige folk på gaden, visitere dem og tjekke deres tasker og biler på blandt andet store dele af Nørrebro, i nordvestkvarteret, på Frederiksberg, i Tingbjerg og i Brønshøj.

Begrundelsen for at udvide zonen, der har været oprettet siden 14. januar, og som siden er blevet forlænget hver anden uge, er den verserende bandekonflikt. Den har ført til både skyderier og knivstikkerier, som har kostet både liv og flere sårede.

Siden sidste fristforlængelse har Københavns Politi »ved flere lejligheder truffet banderelaterede personer i besiddelse af stik- og slagvåben, skarp ammunition samt skudsikre veste«, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Derfor er der stadig »forøget risiko for voldelige konfrontationer, hvor våben anvendes, og som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd«, lyder det.

26. marts skal ordensmagten igen vurdere situationen og finde ud af, om visitationszonen igen skal forlænges.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu