ANNONCE

Betjente suspenderet: Stormede det forkerte hus

21. august 2020 13:53 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En uskyldig familie fik sig noget af et chok.

Betjente suspenderet: Stormede det forkerte hus
Politiet brugte en rambuk til at slå døren ind - men det var et forkert sted. GenreFoto: Scanpix

Tre betjente i Nashvilles politistyrke er blevet suspenderet, mens det undersøges, hvordan de kunne storme og ransage et forkert hus. Det fremgår af en pressemeddelelse fra politiet i Nashville, der ligger i den amerikanske stat Tennessee.

Politiet var på adressen, fordi de skulle anholde en 16-årig, der var identificeret som “interessant” i efterforskningen af en række indbrud i biler. Kilder – skriftlige – pegede på, at den unge mand opholdt sig i netop det hus.

Det gjorde han ikke. Det gjorde en familie bestående af en mor og hendes to børn. De fik sig et gedigent chok, som nu har fået den konstituerede politichef til offentligt at undskylde og altså suspendere de tre betjente.

– Vi er nødt til at være bedre end det, siger John Drake, politichef, på et pressemøde.

Bankede på

På videooptagelser af situationen kan man ifølge CBS News se og høre, hvordan betjentene slår døren ind med en rambuk. Brutalt og voldsomt, men de havde en ransagningskendelse, fordi den 16-årige skulle være på adressen.

Det var han bare ikke. Hele balladen er opstået ved, at betjente begik en række ifølge chefen tydelige fejl. For det første dobbelttjekkede de ikke, om det nu var rigtigt, at den eftersøgte faktisk opholdt sig i huset.

Ydermere fik beboerne på ingen mulig måde tid nok til at åbne døren for politiet, der prompte slog døren ind og stormede huset. En uvildig undersøgelse af forløbet af nu sat i gang.

– Jeg er rystet over det, jeg har set på videoen. De bankede på. Det gjorde det, til en vis grad, tydeligt, at de var der og ville ind, men det her er slet ikke acceptabelt. Kvinden og hendes børn skulle aldrig have været udsat for det her af politiet, siger Drake.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu