ANNONCE

Betjente: Vi styres så stramt at kriminelle slipper

22. april 2019 18:03 | Af: Newsbreak.dk

Der er utilfredshed med, hvordan arbejdet kan udføres.

Betjente: Vi styres så stramt at kriminelle slipper
Politiet er utilfredse. Foto: Colourbox

Mulig kriminalitet bliver ikke opdaget, fordi politipatruljer styres og kontrolleres for stramt. Sådan lyder kritikken fra tillidsrepræsentant Michael Palmgren Madsen fra Nordjyllands Politi, fortæller DR Nordjylland.

– Der er en følelse af, at man har to sæt håndjern med på gaden. Det sæt man har med sig, og det man har på, siger han.
Ifølge betjentene bliver hvert enkelt minut af deres arbejdstid bestemt af drift og analyser, siger han.

– Vi savner muligheden for at følge politinæse, Den gode intuition, som man har fået med erfaring eller tillært sig, som gør man kan folde sig fuldt ud på sin faglighed.

Eventuel overskydende tid skal bruges på sagsbehandling.

– Jeg vil godt æde min gamle hat på, at hvis vi selv fik lov at disponere tiden, så kom der et meget bedre produkt ud af det, siger Michael Palmgren Madsen

Han peger på, at er narkokriminalitet som ikke opklares, ligesom han mener betjentene kunne hjælpe med opklaring af indbrud, hvis de fik bedre tid til at følge efterretninger de får, når de er ude.

Han er ikke alene med kritikken. Samme toner lyder ifølge DR’s oplysninger fra mindst ni at landets tolv politikredse. Ledelsen i Nordjyllands Politi afviser, at betjentene i patruljetjenesten er så stramt styret, at de ikke har tid til at følge mavefornemmelser og tip til at finde kriminelle.

– Det er en anden måde vi styrer vores politi på i dag, end for bare ganske få år siden. Man bliver bedt om at køre i et område, men der er ikke taget initiativ fra folk. Man er frit stillet til at tage de sager man ser. Det forventer jeg sådan set, at man gør, siger chefpolitiinspektør Karsten V. Hansen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu