Better Place tror på fremtid uden DONG

28. februar 2013 06:58 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Better Place tror på fremtid uden DONG
Billede mangler

Selv om energiselskabet DONG Energy vil investere grønnere og satse mere på uudtømmelig energi som vind, har de været nødt til at skære flere miljøvenlige initiativer fra, efter selskabet onsdag kom ud med et regnskab med historisk stort underskud.

DONG har smækket kassen endegyldigt i for elbiloperatøren Better Place. Og med det pressede marked der er i Danmark for den type grøn transport, er salget endnu milevidt fra forventningerne, og Better Place er nu i høj grad afhængig af sine andre investorer.

»DONG har meddelt dette flere gange det seneste år. For Better Place er betydningen den samme – vi følger en finansiel plan, som fokuserer på internationale investorer. Denne plan er ikke ændret. DONG er mindretalsaktionær med 17.5% ejerandel i Better Place og investorerne bag vores globale moderselskab, som har den resterende andel, tæller investeringsbanker og holdingselskaber som fx HSBC, Israel Corp og Morgan Stanley,« siger Mikkel Linnet, pressechef hos Better Place.

Antallet af elbiler på de danske veje er endnu ikke nær ved at være oppe på siden af de benzindrevne. Dansk Statistik skrev, at der i januar kun kørte 1321 eldrevne personbiler rundt i landet, hvoraf størstedelen tilhører erhvervene.

Better Place er en af de største elbil-operatører i Danmark, og DONG har samlet investeret 200 millioner kroner i firmaet. Nu må firmaet køre videre uden flere penge fra den danske investor, men Mikkel Linnet fortæller, at Better Place har en plan for økonomien i fremtiden.

»Vi har et fuldt finansieret og operationelt netværk på plads. Det betyder, at hver ny kunde vi får ombord, er profitabel for os, og at de største investeringer er bag os. Vi er i en fase, hvor vi med jævne mellemrum henter kapital i markedet, det er helt normalt for en virksomhed som vores,« siger han og tilføjer:

»Vi følger en fastlagt finansiel plan og har et internationalt hold af store investorer i ryggen, som ved, at investeringer i infrastruktur og innovation er langsigtede og kræver tålmodighed.«

Better Place vil dog ikke svare på, hvor mange penge der er tilbage i kassen, og med en endnu ikke offentliggjort årsrapport for 2012 er det ikke til at se, hvor meget Better Place ligger inde med til at fortsætte forretningen for – eller hvor længe deres midler gør det muligt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu