ANNONCE

Bevæget Pia K.: Jeg glæder mig til at gå af

8. august 2012 13:56 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Bevæget Pia K.: Jeg glæder mig til at gå af
Billede mangler

Veloplagt og klar i mælet fortalte Pia Kjærsgaard på et pressemøde på Gl. Skovridergården i Silkeborg, at hun glæder sig til at gå af som formand for Dansk Folkeparti.
Det sker til september på partiets årsmøde.
– Tiden er inde til, at jeg overdrager faklen til Kristian Thulesen Dahl. Det har længe ligget kortene – kronprins Kristian. Jeg er overbevist om, at partiet vil vise ham den tillid, som de har vist mig i så mange, mange år, sagde Pia Kjærsgaard.
Det har været vigtigt for den afgående partileder, at hun selv gik og ikke klæbede til stolen.
– Jeg vil hellere gå, når folk blive kede af det og måske kniber en tåre. Men jeg bliver. Jeg genopstiller til næste valg. Jeg er ikke færdig med politik, men færdig med at skulle have ansvaret for stort og småt, siger Pia Kjærsgaard.
Pia Kjærsgaard vil fremover koncentrere sig om partiets værdipolitik som værdiordfører.
Og der er nok at tage fat på, mener Pia Kjærsgaard. Blandt andet på områder som familiepolitik og beskæring af børnechecken, kirkepolitik, folkeskolen og ikke mindst udlændingepolitikken, der har været partiets hjertebarn siden 1980’erne.
Pia Kjærsgaard overtager også Søren Espersens plads i Folketingets Præsidium.
– Jeg glæder mig til en anden slags tilværelse. Jeg plejer at sige, at når en dør lukker, åbnes en anden dør. Sådan går det nok også for mig, siger hun.
En anden, der glæder sig meget til en roligere tilværelse, uden en hustru, der altid hænger i telefonen, er Pia Kjærsgaards mand, Henrik Thorup.
– Det gør det nemmere, men det havde været sværere at forlade posten, hvis partiet havde haft samme rolle som for 10 år siden. Jeg havde nok gjort det alligevel, sagde en rørt og bevæget Pia Kjærsgaard.
– Den lidt mere frie rolle gør, at der er ro for en ny formand til at bygge partiet op, siger hun.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu