ANNONCE

Beviser indsamles med forbehold i drabssag

1. januar 2021 21:49 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Politiet har teori om, hvor og hvordan en forsvunden mor til to er blevet dræbt. Hun forsvandt i oktober.

Beviser indsamles med forbehold i drabssag
Politiet leder fortsat efter Maria From Jakobsen, men man bygger ikke hele sagen, mod den mistænke, op efter et eventuelt fund. Foto: Presse-fotos.dk.

I over to måneder har psykolog Maria From Jakobsen været forsvundet, og politiet er ved at samle beviser til at føre en sag mod en mistænkt mand, selv om der endnu ikke er fundet noget lig.

Det fortæller efterforskningsleder Lau Lauritzen fra Nordsjællands Politi.

– Vi er ved at tilrettelægge en sag, hvor det er muligt, at vi ikke finder hende. Så er kravet til en bevisførelse af hans (sigtedes, red.) færden, motiv og forsæt meget højere, end hvis vi fandt Maria, siger han.

Politiet skiftede spor

Den 43-årige mor til to forsvandt i slutningen af oktober, og der gik nogle uger, før politiet skiftede fra at betragte det som en sag om en kvinde, der af egen vilje ikke var til at finde, til at kalde det en drabssag.

Hendes mand, Thomas Gotthard, er sigtet for at have slået hende ihjel, og han har siden midten af november siddet varetægtsfængslet for forbrydelsen.

Sigtelsen lyder på, at han slog hende ihjel på en ukendt måde, på et ukendt tidspunkt og på et ukendt sted. Politiet har dog en idé om, både hvordan og hvor drabet er foregået, fortæller Lau Lauritzen.

– Vi arbejder ud fra en teori om, hvor hun er blevet slået ihjel. Vi har også en teori om, hvordan det er sket, siger han.

Politiet vil i forbindelse med efterforskningen gerne i kontakt med vidner, der kan bidrage med viden om Thomas Gotthards færden i perioden fra fredag den 23. oktober 2020 og frem til søndag 15. november 2020, herunder særligt mandag den 26. oktober 2020, hvor Maria From Jakobsen forsvandt. Det har politiet tidligere skrevet i en pressemeddelelse.

Flere idéer

Politiet har også “en god idé om”, hvad ægtemandens motiv til drabet skulle have været, men Lau Lauritzen ønsker af hensyn til efterforskningen ikke at komme nærmere, hvilke teorier politiet arbejder ud fra.

Han siger dog, at ingen andre er mistænkt for at have slået Maria From Jakobsen ihjel.

– Vi har på nuværende tidspunkt ikke noget, der indikerer, at der skulle være andre mistænkte, siger efterforskningslederen.

Fakta

Maria From-sagen kort

Det var den 29. oktober, at offentligheden for første gang hørte om Maria From Jakobsen. Her gik Nordsjællands Politi ud med en efterlysning af den 43-årige kvinde.

I meddelelsen lød det, at hun tre dage forinden var gået fra sit hjem på Nialsvej i Frederikssund i nedtrykt tilstand. Hun skulle have medbragt lidt tøj og nogle kontanter, men efterladt både mobil, computer og betalingskort derhjemme.

Fem dage senere meldte politiet igen ud. Her forlød det, at Maria From Jakobsens bil var blevet fundet på Rødkildevej i København.

Herefter tog sagen en dramatisk drejning. Fra at være en eftersøgning af en savnet person skiftede sagen status. Sagen blev overgivet til drabsefterforskerne i Nordsjællands Politi, og den 15. november skete der noget.

Politiet foretog afspærringer omkring hjemmet på Nialsvej i Frederikssund. Og dagen efter, mandag den 16. november, meddelte Retten i Hillerød, at der ville blive afholdt et retsmøde om et drab i Frederikssund.

Det viste sig at være sagen om Maria From Jakobsen.

Den 44-årige mand nægter sig skyldig, og fordi sagen indtil nu er kørt for lukkede døre, er det uvist, hvad politiet har af oplysninger i sagen.

Flere medier har imidlertid fortalt, at den 44-årige mand skulle have ligget inde med store mængder saltsyre og kaustisk soda. Derudover skal han på internettet have foretaget søgninger, som kan indikere, at han har villet skaffe et lig af vejen.

Kilde: Ritzau

Når politiet har færdigefterforsket sagen, er det anklagemyndigheden, der vurderer, om der beviser nok til at rejse en straffesag.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu