Biblioteker: Forældre kæmper med børnebøger

21. maj 2012 12:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Biblioteker: Forældre kæmper med børnebøger
Billede mangler

Det er en god idé at læse højt med de mindste børn 20 minutter om dagen, men det kræver, at man klæder forældrene på til det.
Sådan lyder det fra Bibliotekarforbundet, som mener, at forslaget skal følges op af en række gode råd, til hvad forældrene skal læse med deres børn, og hvor de skal få fat i det.
– Vi ved fra bibliotekerne, at det for mange forældre er svært at komme på biblioteket på en almindelig hverdag, siger formand for forbundet, Pernille Drost.
– Vi ved også, at der er rigtig mange forældre, der ikke aner, hvor de skal gribe og tage fat, når det handler om, hvilke bøger de skal læse for deres børn i den alder, tilføjer hun.
Det er børne- og undervisningsminister Christine Antorini, der i forlængelse af en ny rapport blandt andet har fremsat forslaget om, at forældre skal involvere sig mere i småbørns indlæring – for eksempel ved at læse højt 20 minutter om dagen.
I den forbindelse er det en god idé, hvis der bliver sat mere fokus på et samarbejde mellem for eksempel daginstitutioner og bibliotekerne, mener Bibliotekarforbundet.
I flere børnehaver har man allerede indrettet et lille bibliotek med et varieret udvalg af børnebøger, som forældrene kan låne og aflevere, når de alligevel henter deres børn.
Og netop varieret litteratur er også en væsentlig at have fokus på, mener Pernille Drost.
– Alle undersøgelser viser, at det litteratur, man læser for sine børn, det er det samme, som man selv fik læst op. Forældre køber og låner meget gerne Ole Lund Kirkegaard og Cirkeline, for det ved de, hvad er, siger hun.
I stedet skal man fokusere på, at børnene stifter bekendtskab med noget tidssvarende børnelitteratur, forklarer hun.
At højtlæsning er vigtigt, er der dog ingen tvivl om hos Bibliotekarforbundet, og det samme er meldingen fra børnebogsforfatter Flemming Quist Møller, der står bag blandt andet “Cykelmyggen Egon” og “Bennys Badekar”.
– Det giver helt sikkert noget af det bedste og mest virkningsfulde nærvær mellem – blandt andet idet man også har noget at snakke om bagefter, en fælles reference, siger Flemming Quist Møller.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu