ANNONCE

Biden: Den gode, den onde og den grusomme

2. maj 2021 10:00 | Af: Newsbreak.dk

Præsident Joe Bidens immigrationspolitik har slået grusomt fejl, fastslår Douglas Pricer i denne kommentar

AF DOUGLAS PRICER, NEWSBREAK.DK’S KOMMENTATOR OG KORRESPONDENT I USA

Da ‘Sleepy Joe’ Biden holdt sin tiltrædelsestale som præsident i USA, ønskede han at forene befolkningen, hvoraf 74 millioner hader synet af ham.

Han gik i gang med at ‘forene’ folk ved – i et rasende tempo – at stoppe eller tilbagerulle stort set alt, som Trump havde fået indført. Målet var åbenbart at få USA transformeret ind i en form for progressivt paradis.

Et hundrede dage er nu gået. Lad os se på, hvordan Joe Biden har klaret sig.

DEN GODE:

Da Biden blev præsident var 400.000 amerikanere afgået ved døden på grund af Covid 19. Siden er tallet steget til 773.000, og der kommer stadig flere døde til.

Biden lovede at få vaccineret 200 millioner personer i hans første 100 dage som præsident. Det er faktisk lykkedes for ham. Han har også vist god stil ved at anerkende, at Donald Trump fik sat gang i udviklingen af en vaccine på rekord tid.

Det har været en fantastisk opgave, som bliver endnu flottere af, at udrulningen af vaccinen er sket i et land uden det store, offentlige sundhedsvæsen.

Det skal Joe Biden og hans stab have stor tak for.

Biden har også gennemført en stor øknomisk støtteaktion på 1.9 trilliarder dollars for at stimulere økonomien og hjælpe de svageste økonomisk. Planen har mange mangler, og ikke en eneste republikaner støttede forslaget. Alligevel føler mange amerikanere, at hjælpen er bedre end ingenting. De tager alt, hvad de kan få i disse økonomisk trange tider.

Klima forandringer er et kontroversielt emne i USA. Bidens tøvende holdning til miljøforkæmperne, har skabt en tiltrængt pause i skænderierne.

DEN ONDE:

Efter fire år, hvor Donald Trump blev dynget til med had af hans modstandere, valgte 74 millioner amerikanere alligevel af stemme på ham ved et valg, som de mener bestod af fusk. De elitære demokrater og pressen elskede at gnide deres næser i Trumps nederlag. Det hele endte i det  rystende og pinlige angreb på Kongressen den 6. januar, hvor fem personer blev dræbt.

Biden gjorde intet for at stoppe rigsretssagen mod Trump, som kun tjente til at ydmyge Donald Trump og hans tilhængere yderligere. Biden vil aldrig blive tilgivet af de 74 millioner Trump-tilhængere, hvis grundholdning nu er: ‘Gå hjem og knep dig selv’.

Den grusomme:

USA’s mest komplicerede problem har gennem de seneste 50 år været den illegale immigration. Den blev omsider bragt under kontrol af præsident Trump. Trump holdt landene, hvorfra folk flygter på grund af social nød og dårlige forhold,  ansvarlige for deres egne borgere. Han begyndte at bygge den såkaldte mur. Kønt var det ikke – men det virkede. Trump lagde aldrig skjul på, hvad han ville med muren.

Biden stoppede omgående byggeriet, hvilket betød tusindvis af mistede jobs. Han åbnede portene til USA igen.  Resultatet er en regulær katastrofe. Omkring 170.000 immigranter kom ind i landet på en enkelt måned. Stort set ingen af dem var testet for corona.

Flere tusinde uledsagede børn, hvor nogle er helt ned til seks år, kommer nu ind i landet. Biden har forbudt pressen at dække dette kaos, som kun bliver værre og værre dag for dag.

Konklusionen:

Biden har fået points for at gøre det indlysende rigtige. Men det ser efter min mening ud til, at han nu er på vej ned ad en radikal og meget farlig sti.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu