ANNONCE

Biden tager endnu en stor skalp

18. marts 2020 05:35 | Af: Ritzau Fokus

Tre delstater afholder som planlagt primærvalg tirsdag, mens en delstat har aflyst på grund af coronavirus.

Den tidligere amerikanske vicepræsident Joe Biden vinder stort ved Demokraternes primærvalg i delstaterne Florida, Illinois og Arizona.

Det skriver flere amerikanske medier, herunder CNN.

Joe Biden står til at få 61 procent af stemmerne, mens senator Bernie Sanders står til 22 procent af stemmerne i Florida.

Det viser resultater fra 93 procent af valgstederne i delstaten, efter at de sidste valgsteder er lukket natten til onsdag dansk tid, skriver nyhedsbureauet AFP.

Med 74 procent af stemmerne talt op i Illinois tager Biden en føring på 59 procent mod Sanders’ 36 procent.

I Arizona står Biden til 43 procents opbakning, mens Sanders står til at få 30 procent af stemmerne med 66 procent talt op.

Biden har takket alle tre stater på Twitter for opbakningen, ligesom han har holdt tale uden publikum, hvor han siger, at det har “været en rigtig god aften”.

Vundet i 19 stater

Med sejre i Florida, Illinois og Arizona har Joe Biden vundet primærvalg i 19 stater indtil videre.

Biden og Sanders kæmper om at blive den siddende amerikanske præsident Donald Trumps demokratiske udfordrer ved præsidentvalget i november.

Donald Trump har tirsdag vundet det republikanske primærvalg i Florida og Illinois, hvilket giver ham nok delegerede til at blive partiets nominerede, skriver AFP.

En siddende præsident skal igennem et primærvalg for at vinde sit partis nominering, selv om det for det meste er en formalitet.

Ohio-valg udsat

Det var også planlagt, at Ohio skulle stemme tirsdag, men ligesom i andre delstater valgte man her at udsætte valget på grund af den hurtige spredning af coronavirus.

Joe Biden var forud for valgstedernes åbning i de tre stater favorit til at tage flest stemmer.

Der skal fordeles 219 delegerede i Florida, 155 i Illinois og 67 i Arizona.

Tirsdagens primærvalg giver endnu mere momentum til Joe Biden, der indtil videre fører kapløbet om kandidaturet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu