ANNONCE

Bidens hund får vigtig plads i historien

24. november 2020 07:11 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Når Joe Biden og hustru Jill flytter ind i Det Hvide Hus, bliver det med følgeskab.

I næsten fire år har der mangler noget i Det Hvide Hus i Washington. Nogen vil måske lidt lattermildt sige “en præsident”, men lad nu det ligge. Det handler nemlig om kæledyr. Da Donald Trump og førstedame Melania flyttede ind i 2016 frabad præsidenten sig nemlig plads til et kæledyr.

Det er, omend det virker ret ligegyldigt, faktisk noget, der bliver lagt mærke til. Det siges, at man kan afkode, hvordan et menneske er ud fra vedkommendes holdning til og behandling af kæledyr. Faktuelt er der intet bevis for det, men Aarhus Universitet er i gang med at undersøge, hvad dyr gør ved menneskers mentale sundhed.

– Kæledyr er med til at blødgøre deres (præsidenternes, red.) image og giver en bredere appel. Dyrene er med til at skabe en atmosfære omkring det Hvide Hus som et hjem og ikke et stift museum, sagde Ed Lengel i 2017 til CNN. Han er tidligere chefhistoriker i en forsamling, der varetager Det Hvide Hus’ historie.

Sjældent er det derfor set, at der ikke har været kæledyr i Det Hvide Hus, men når Joe og Jill Biden overtager nøglerne den 20. januar 2021, bliver ordenen genoprettet. Parret medbringer nemlig to hunde – begge schæferhunde.

Hundene hedder Champ og Major, skriver CNN. Champ kom først, og det er der en helt særlig politisk årsag til.

– Da Barack (Obama, red.) spurgte, om jeg var villig til et baggrundstjek (for at se, om han kunne blive kandidat til vicepræsidentembedet, red.), sagde Jill “lad os lave en aftale; hvis du bliver vicepræsidentkandidat og bliver valgt, må du få en hund”, sagde Biden i 2008.

Major kom til i 2018 – adopteret fra Delaware Humane Association. Han er slet ikke det første førstekæledyr i Det Hvide Hus, der er blevet reddet fra en ellers grum skæbne. Det samme var for eksempel Clinton-parrets kat Socks.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu