Håbet lever: BIF udbetaler løn mandag

3. februar 2013 09:15 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Håbet lever: BIF udbetaler løn mandag
Arkivfoto: Colourbox.

Når de ansatte i Brøndby mandag morgen tjekker deres netbank, kan de konstatere, at den løn, de har manglet siden torsdag, endelig er gået ind. Ikke bare de 25 procent, der ellers blev aftalt mellem medarbejderne og ledelsen den 11. januar, men 100 procent.

 

På et møde fredag blev spillere og medarbejdere enige om at gøre krav på deres løn i morgen, hvorefter Brøndby ville have tre dage til at udbetale pengene, inden spillerne ellers ville stå frit til at skifte til en hvilken som helst anden klub på grund af kontrakt-misligholdelse. Den paragraf bliver nu ikke nødvendig at tage i brug.

Da BT i sidste uge kunne afsløre, at spillere og administrativt personale skulle have fuld løn (og ikke bare 25 procent), hvis det ikke lykkedes at blive enig med Spillerforeningen, afviste direktør Tommy Håkansson påstanden med svaret om, at alternativet til de 25 procent ikke var fuld løn, men ingen løn.

Derfor undlod Brøndby at betale løn på januars sidste hverdag, men som BT skrev, var det udelukkende af forhandlingstaktiske årsager i forhold til Spillerforeningen, og ikke fordi klubben ikke kunne betale løn.

Der var altså tale om et helstøbt bluffnummer, der, med mindre noget ændrer sig markant i løbet af i dag, bliver afsløret i morgen, når Brøndby udbetaler fuld løn til sine godt 100 ansatte. De kan dermed se frem til at have arbejde i hvert fald en måned mere.

Allerede torsdag, om aftenen på dagen da lønnen skulle været gået ind, mødtes repræsentanter fra spillertruppen, det administrative personale, Brøndbys ledelse og klubbens advokater i sidstnævntes lokaler i det centrale København.

Her blev der blandt andet redegjort for, hvilke muligheder klubben har for at hente ekstern kapital i form af lån og investeringer ind, og i følge BTs oplysninger ser de så lovende ud, at Brøndby vælger at udbetale løn for at undgå en konkursbegæring og købe sig til mindst en måned mere.

Det har hele tiden ellers været et krav fra investorerne, at Brøndby skulle blive enig med Spillerforeningen, men det er endnu ikke tilfældet, og parterne ligger stadig meget langt fra hinanden.

Spillerforeningen mener stadig, at den har krav på 24 mio. kr. plus renter – omkring 31 mio. kr. – i forbindelse med Feriepengesagen, mens Brøndby ikke føler sig forpligtet til at skulle betale mere end de fire mio. kr., klubben blev dømt til at betale den 11. september sidste år, da der faldt dom i sagerne om feriepenge og pension til Thomas Rasmussen, Martin Ericsson og Peter Madsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu