ANNONCE

Forruden knust af isblok

13. januar 2021 22:21 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Det er superfarligt at kaste ting fra motorvejsbroer, siger vagtchef

Forruden knust af isblok
Bilist fik kastet isstykke på forruden, der gik i stykker. Arkivfoto: Scanpix

En bilist har fået knust sin forrude af is, der er blevet kastet fra en motorvejsbro syd for Brande. Den 27-årige fører af bilen er sluppet uskadt fra det. Det fortæller vagtchef Jesper Brøndum fra Midt- og Vestjyllands Politi til Ritzau.

– Han kørte sydgående ad Midtjyske Motorvej lige syd for Brande, da han ser nogle unge mennesker på broen. Så er hans rude altså bare knust bagefter, og han bliver nødt til at holde ind til siden, hvor han ringer 112, siger vagtchefen onsdag eftermiddag.

Episoden, der fandt sted ved afkørsel 10 syd for Brande, blev anmeldt klokken 15.36.

Ifølge vagtchefen har kredsen på det seneste været forskånet for stenkast fra motorvejsbroer. Det er dog også meget alvorligt, at der i dette tilfælde skulle være tale om is, mener vagtchefen.

– Det kan jo være fatalt. Det er superfarligt at gøre – og især når det sker som her, hvor hans forrude knuses, og han faktisk bliver nødt til at trække bilen ind med det samme. Heldigvis sker der ikke noget, men han kunne lige så godt være kommet slemt til skade eller det, der var værre, siger Jesper Brøndum.

Til Newsbreak.dk siger vagtchefen, at politiet rykkede ud til stedet for at søge i området samt undersøge omstændighederne.

– Vi får så fat på anmelderen derude, og vi får taget nogle billeder og søgt efter gerningsmænd. Anmelder har set de her unge mennesker, og han er ret overbevist om, at isen ikke bare er faldet ned, siger Brøndum til Newsbreak.dk.

Der er ikke umiddelbart noget signalement af de, der formodes at have kastet med isen, og det er heller ikke vist, hvor mange unge mennesker, der var til stede.

Bilisten, der er fra Ikast-Brande-området, havde dog et kamera i bilen, som politiet håber, kan være med til at kaste lys over, hvad der nærmere skete.

– Han har sådan et dashcam monteret i forruden, men om det har kunnet filme ordentlig, ved vi ikke endnu, siger vagtchefen. Sagen behandles som var det en sag om stenkast.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu