ANNONCE

Bil gennemhullet og mand ramt af skud

21. marts 2021 21:49 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Politiet mener, der er uro blandt unge kriminelle

En 22-årig mand blev natten til søndag fundet ramt i hoften af skud.

Han blev fundet på Vesterbro i Aalborg.

Et skyderi, der angiveligt kan kædes til en anden episode i byen.

Klokken 00.42 blev der anmeldt et trafikuheld på Hadsundvej i Aalborg, og da politiet nåede frem, fandt man en forladt bil med flere skudhuller. Man fandt også blodspor på stedet.

Manden blev fundet klokken 02.59.

Politiet oplyser, det er flere unge, der kæmper om territorier.

Uro i netværk

Ifølge Nordjyllands Politi er det en aktuel uro i lokale kriminelle netværk i Aalborg, der har forbindelse til nattens skudepisode. Uroen handler formentlig om narkomarkedet og gammelt nag.

Sådan lyder vurderingen fra vicepolitiinspektør Frank Olsen, der er leder af politiets igangværende efterforskning af skudepisoden.

– Vi har siden sidste sommer haft et intenst og målrettet fokus på disse kriminelle netværk og de personer, der indgår heri, siger Frank Olsen i en pressemeddelelse, og uddyber over for Ritzau:

– Det er nogle unge mennesker, vi kender.

Ingen detaljer

Vicepolitiinspektøren vil ikke gå i detaljer omkring disse netværk – det er af hensynet til politiets brede indsats på området, men det er politiets opfattelse, at deres aktuelle uoverensstemmelser blandt andet relaterer sig til narkomarkedet i Aalborg samt gammelt uvenskab.

– Jeg kan dog sige, at der er tale om kriminelle netværk med en løs struktur, som består af personer af forskellige nationaliteter med lokal tilknytning, siger Frank Olsen, der ikke kan udtale sig om antallet netop på grund af denne meget løse struktur, hvor der hurtigt sker udskiftning.

Han siger dog til Ritzau, at det er unge mennesker, som politiet kender i forvejen.

Bred indsats i gang

Nordjyllands Politis indsats over for personerne tilknyttet disse netværk omfatter flere elementer fra den politifaglige værktøjskasse: nemlig forebyggende initiativer, konsekvent strafforfølgning og tryghedsskabende tiltag, for eksempel øget patruljering i særlige områder, som blandt andet er iværksat netop i dag på grund af nattens episode.

– Det betyder på godt dansk, at vi er meget opmærksomme på disse personer, og at vi skrider ind over for dem, hvis de overtræder straffeloven eller på anden måde skaber utryghed i det offentlige rum. En skudepisode på offentlig vej, som den vi så i dag, er fuldstændig uacceptabel, siger Frank Olsen, der dog understreger, at helt almindelige borgere i Aalborg ikke skal være bange for at blive direkte involvere i noget.

– Vi vurderer, at det er uro og uoverensstemmelser indkapslet i et lokalt kriminelt netværk, der kan medføre interne opgør. Men derfor kan det stadig, helt forståeligt, være utrygt at opleve skyderi det offentlige rum,  for eksempel tæt på ens bopæl, uddyber vicepolitiinspektøren, der opfordrer borgerne til at henvende sig til politiets tryghedspatruljer eller på 114, hvis de føler sig utrygge eller har informationer til politiet.

Myndighederne samarbejder

Vicepolitiinspektøren tilføjer, at politiets brede indsats over for de lokale kriminelle netværk foregår i et tæt samarbejde med de øvrige myndigheder, herunder Aalborg Kommune, SKAT og andre politikredse – og den kommer til at fortsætte med uformindsket styrke fremover.

Politiets aktuelle efterforskning af den konkrete skudepisode fortsætter.

Ingen personer er endnu anholdt i sagen.

Politiet har tidligere oplyst, at den 22-årige mand er kendt af politiet i forvejen.

Han er uden for livsfare.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu