ANNONCE

Sådan bliver din bil klar til ferien

28. juni 2018 10:09 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Er din bil klar til ferien?

Er din bil klar til ferien? Det er nemlig ikke nok at have solcreme, pas og kontanter i orden, når du skal afsted.

En ødelagt kobling, en overophedet motor eller et fladt batteri.

Der er ikke meget sjov ved bilferien, hvis den ender med timers ventetid i nødsporet på motorvejen.

Men der er faktisk ting, du kan gøre for at ruste dig mod de typiske sammenbrud. Eksempelvis ved at have styr på olien, forklarer Yasser Abaiji, der er teknisk konsulent hos FDM.

– For hvis der ikke er olie nok, eller kvaliteten ikke er god nok, så kommer det til udtryk som et mekanisk nedbrud, siger han.

Mekaniske nedbrud er nemlig en højdespringer, hvad angår fejlkilder på bilferien. Og mere end 50 procent af de nedbrud, som SOS Dansk Vejhjælp må rykke ud til i sommerperioden, skyldes mekaniske fejl, forklarer Yasser Abaiji.

Ifølge Applaus Bilsyn var det 8000 nedbrud.

Husk det rigtige brændstof

Det samme risikerer du, hvis du tanker forkert brændstof på. Så tjek en ekstra gang, at du kører hen til den rigtige stander, opfordrer Yasser Abaiji.

– For det står på et andet sprog, og hvis ikke man er opmærksom, kan det være, at man kommer til at tage dieselpistolen i stedet for benzinpistolen eller omvendt, siger han.

Dette problem kan særligt opstå, når man lejer bil i udlandet og ikke lige er opmærksom på, hvilken type man har fået.

Du kan læse mere om at tage fejl af de to typer brændstof HER.

Bil klar til ferien sydpå

Har du planer om at køre sydpå, kan du forvente problemer omkring Hamborg. Her afspærres Elbtunnellen nemlig i to omgang, og bilisterne skal i stedet gennem Hamborg by og over broerne, der krydser Elben

Første gang spærres tunnellen om natten mellem lørdag 7. juli og søndag 8. juli. Anden afspærring finder sted natten mellem 28. og 29. juli, så undgå om muligt de tidspunkter, når du rejser til Tyskland.

Det forventes at komme til at give betydeligt længere rejsetider, da vejen er lang og besværlig, skriver JydskeVestkysten.

Du skal også være opmærksom på, at i Tyskland, Frankrig, Belgien og Italien er der miljøzoner i en lang række byer. Her skal du have et klistermærke i bilens forrude.

Det kan du læse meget mere om her.

Kilder: Falck, Yasser Abaiji, FDM.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu