ANNONCE

Snart kan din bil måske køre ‘kortere’ på literen

22. august 2018 10:42 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Nye EU-regler træder i kraft 1. september, og det kan gøre bilernes kilometertal per liter dårligere

Mange har nok siddet med fornemmelsen af, at ens bil kører for kort på literen i forhold til, hvad man er blevet lovet.

Men det er der på vej til at blive lavet om på – det betyder dog desværre ikke, at ens bil ved et trylleslag pludselig begynder at køre længere på literen.

For fra 1. september 2018 overgår alle biler, der sælges i Europa til en ny målemetode til at afgøre hvor langt, de kører på literen. Det er ud med 20 år gamle NEDC erstattes af en ny, kaldet WLTP, skriver FDM.

Så har mistanken om, at ens bil kører for kort på literen, kan man måske få bekræftet den. For med den nye test er en række smuthuller blevet lukket, og bilerne testes mere realistisk.

Ifølge FDM er resultatet, at bilerne får kilometer per liter-tal, der ligner virkeligheden mere – men er værre.

Kan koste, at din bil kører for kort på literen

Ens bil bliver altså ved med at køre som den har gjort hidtil, men afgifterne på biler kan ændre sig. Folketinget ventes ifølge FDM at justere på satserne inden længe, så afgifter på nye biler i gennemsnit ikke stiger.

Men man kan ikke vide sig helt sikker på tallene. Ifølge FDM gør Folketinget dog, hvad de kan, for at priserne ikke stiger for bilkøberne:

– Det har imidlertid ikke været EU’s intention, at den nye målemetode skulle lede til højere bilafgifter i Danmark. Derfor er vi også meget tilfredse med, at de danske politikere har lyttet og forventes at vedtage en lovændring, der i vid udstrækning afgiftsmæssigt korrigerer de nye forbrugstal, så det ikke leder til højere bilafgifter, siger afdelingschef i FDM, Torben Lund Kudsk.

 

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu