Bilbombe rammer hjertet af Assads Damaskus

21. februar 2013 12:33 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bilbombe rammer hjertet af Assads Damaskus
Billede mangler

SYRIEN: En kraftig bilbombe er eksploderet i det centrale Damaskus tæt på det regerende Baath-partis hovedkvarter. Mindst 31 personer er dræbt, beretter den London-baserede overvågningsenhed, The Syrian Observatory for Human Rights.

 

De fleste omkomne skal være civile, herunder flere børn, men der meldes også om dræbte blandt Syriens sikkerhedsstyrker. Op til 70 personer er såret.

Bomben eksploderede ved et checkpoint på vejen mellem præsident Bashar al-Assads partihovedkvarter og den russiske ambassade i Damaskus. Statsligt TV viser ifølge Al Arabiya billeder fra stedet, og her kan man se flere lig på gaden og biler i brand.

Samtidig oplyser flere russiske nyhedsbureauer, at der er sprængte vinduer på den russiske ambassade. Ingen ansatte er kommet til skade.

Anonyme øjenvidner oplyser til den libanesiske avis Daily Star, at adskillige ambulancer er ankommet til ulykkesstedet, og der meldes om sprængte vinduer, ødelagte bygninger og sort røg, som kan ses over store dele af hovedstaden.

»Det var enormt. Alt i butikken blev vendt på hovedet,« siger en lokal butiksejer til avisen.

Damaskus har foreløbig undgået de krigstilstande, som præger store dele af det øvrige Syrien. Regeringsbygninger har tidligere været målet for andre bilbomber, men i det daglige meldes der fra blandt andre internationale journalister om, at der er relativt fredeligt i millionbyen.

Tidligere på ugen blev Damaskus imidlertid også udsat for voldelige episoder. Onsdag ramte to morterangreb et lokalt stadion, hvor en fodboldspiller blev dræbt. Tirsdag eksploderede to mortergranater tæt på et af præsident Assads tre paladser i Damaskus. Her blev der kun gjort materiel skade.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu