ANNONCE

Bilejere straffet i bøderegn: Sådan undgår du det

9. juni 2019 06:03 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Der er masse, du skal holde styr på, når kører bil. Men nogle ting glemmer mange danskere.

Fra den 24. januar har danskere landet over skælvet i bukserne, hvis de ikke har haft styr på papirerne og dermed også forsikringerne. Der har nemlig vanket dagbøder á 250 kroner til alle de bilister, der af den ene eller anden årsag har “glemt” at få tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring på deres køretøj.

Ordningen skulle egentlig have trådt i kraft 1. januar, men på grund af et overvældende antal henvendelser til Skat fra bilister, der stod til at blive ramt, blev det udsat til den 24. januar.

Det er Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring, DFIM, der står for opkrævningen. Ved nytår anslog DFIM, at omkring 50.000 køretøjer manglede forsikringen i Danmark.

Loven er indført for at reducere antallet af uforsikrede køretøjer i Danmark og for at rette op på den skævhed, at dem, der har en ansvarsforsikring i dag betaler for de skader, som dem uden forsikringen er skyld i.

Masser af danskere har betalt

Det var langt fra givet, at alle ville få betalt deres ansvarsforsikring med det samme, men nu viser nye tal fra SKATs motorregister, at rigtig mange danskere har fået styr på, at tilmelde sig de lovpligtige ansvarsforsikringer. Der er nu kun omkring 15.000 biler, der mangler at blive tilmeldt til ansvarsforsikringen.

Der er nemlig mere end 20.000 danskere, der har valgt at betale ansvarsforsikringen, mens de sidste bilister har valgt at framelde deres køretøj hos Motorstyrelsen.

– Jeg må formode, at en del af de afmeldte køretøjer ikke har været i den bedste stand, og det er kun godt for trafiksikkerheden, hvis gebyrerne er med til at overbevise de bilers ejere om, at det nok er bedst, at bilerne bliver skrottet og afmeldt, siger Henrik Sagild, der er direktør i ‘Skade’ fra Gjensidige Forsikring i en pressemeddelelse.

Alle forsikringskunder betaler en mindre del af deres præmie til DFIM, som i første omgang udbetaler erstatning til de tilskadekomne, derefter opkræves udgifterne hos skadevolderen. Er der tale om personskade, der medfører invaliditet og tab af erhvervsevne, kan erstatningsudgift løbe op i flere millioner kroner.

Sådan er vilkårene

Dagbøderne kan pålægges fra det tidspunkt, hvor køretøjet anses for uforsikret.

Det vil sige tidligst 8 uger efter betalingsfristens udløb, og efter forsikringsselskabet har meddelt, at ansvarsforsikringen udløber, fordi den ikke betales.

Derudover har politiet stadig mulighed for at klippe pladerne på bilen og udstede bøde for manglende ansvarsforsikring.

Flere spørgsmål og svar kan findes på DFIMs hjemmeside.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu