Bilejere vil have miljøskat – ikke leasinglap

22. februar 2012 14:52 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Bilejere vil have miljøskat - ikke leasinglap
Billede mangler

Det er en lappeløsning, når regeringen vil finde en milliard ved at kigge på leasing-reglerne og afgifterne på demonstrationsbiler. Sådan er meldingen fra FDM efter regeringens udspil om billigere og bedre kollektiv transport.
“Vi kan se, at indtægterne på registreringsafgift er faldet og faldet de seneste år, men vi synes, det her er endnu en lap på registreringsafgifterne,” siger Allan Skytte Christensen fra FDM.
Han efterlyser en mere grundig gennemgang af lovgivningen, så der på sigt kan komme flere penge ind fra registreringsafgiften. Og det er tid til at genoverveje at beskatte på baggrund af bilers købspris, mener han.
“I stedet for bilens værdi burde man beskatte ud fra bilens miljø- og sikkerhedsegenskaber,” siger Allan Skytte Christensen til Newspaq.
Det vil ifølge ham forhindre forskelsbehandling af forbrugerne.
“Det er nogle objektive, tekniske kriterier, der gør, at man ikke kan beskatte bilerne forskelligt, og dermed lave en forskelsbehandling af bilejerne, der er uhensigtsmæssig for forbrugerne,” siger han.
På samme tid anerkender han, at det er realistisk nok at finde en milliard alene ved at kigge på reglerne for leasing og demo-biler.
“Vi tror sådan set, at det er realistisk, at man kan finde en milliard på det her, men det er endnu en lap,” siger han til Newspaq.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu