Bilejeres dyre regninger: Glemmer vigtig ting

6. februar 2019 06:03 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Det kan koste op til 14.000 kroner for bare en enkelt standard rustreparation af bilen. Og en ulykke kommer sjældent alene.

Med det omskiftelige vintervejr samt salt og småsten på vejene, er der lige nu optimale vejrbetingelser for rust på bilen. Og er bilen ikke rustbeskyttet, kan det hurtigt blive en pebret affære. Det skriver Applus Bilsyn i en pressemeddelelse.

– Prisen på en rustreparation afhænger naturligvis af mange faktorer. Bilens mærke, omfanget af rust, de angrebne dele og så videre, forklarer Lars Kiholm, teknisk chef hos Applus Bilsyn.

Han fortæller også, at det på de omkring 500.000 biler, virksomheden syner årligt, især er rust på bremserør, bærearme, sidepaneler samt for- og bagbro, som holder hjulene og har sikkerhedsmæssig betydning, der er hyppigt forekommende, man oplever. Og at hver af de tre sidstnævnte tilfælde ofte koster i størrelsesordenen 8.000-14.000 kroner.

Rustbeskyt tidligt

Lars Kiholm anbefaler, at man begynder rustbehandling så tidligt som muligt.

– Problemet er ofte, at når først rustskaderne begynder at opstå, så kommer de i en lind strøm. Men behandler man på en flade uden rust, sidder behandlingen bedre fast og dækker helt. Derfor er det bedste råd at begynde rustbehandlingen så tidligt som muligt, siger han.

Se den barske prissandhed i galleriet over artiklen.

Fakta

Anbefalinger til rustbeskyttelse

  • Rustbeskyttelse kan udføres året rundt, og det er aldrig for sent at rustbeskytte bilen
  • Især mindre nye biler under 100.000 kr. kan have brug for rustbeskyttelse, idet disse biler typisk får en mere sparsom rustbeskyttelse fra fabrikkens side
  • Galvaniseret biler kan også ruste og kan have brug for rustbeskyttelse
  • Rustbeskyttelse forlænger levetiden på bilen samt på de mekaniske komponenter, såsom bremserør og bærearme
  • Køber du en brugt bil, så lad en uvildig fagmand vurdere om bilen trænger til rustbeskyttelse
  • Bilen ruster året rundt på grund af fugt og kondens – salt bedrager til ca. 25 % af rusten

 

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu