ANNONCE

Biler af dette mærke er med i mange flere uheld

27. januar 2020 04:09 | Af: Newsbreak.dk

Tal fra danske forsikringsselskaber viser, at elbiler har flere uheld end andre biler. Det gør sig især gældende for de hurtige Teslaer.

Elbiler er oftere involveret i uheld.

Det viser en rundringning, som Politiken har foretaget hos Danmarks største forsikringsselskaber, Topdanmark, Tryg og Codan.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Her er meldingen samstemmende, at der bliver registreret flere uheld for elbiler sammenlignet med biler med forbrændingsmotorer.

Topdanmarks opgørelser viser, at elbiler er involveret i 20 procent flere uheld end andre typer af biler – og for det populære elbilmærke Tesla er tallet hele 50 procent. I runde tal har Topdanmark registreret 1.500 skader alene på Teslaer de sidste to år, skriver Politiken.

– En hel del af skaderne kommer fra uheld, hvor bilen eksempelvis kører ind i en betonsøjle i parkeringskælderen eller i carporten derhjemme. Det sker formentlig, fordi elbiler accelererer hurtigt, og det kan overraske føreren. Det er lidt som at køre en radiobil, siger Jens Røpke, chef for produktudvikling hos Topdanmark, til Politiken.

Hos Codan, der er Teslas officielle forsikringspartner i Skandinavien, hæfter man sig ved samme tendens.

Og den bliver endnu tydeligere, når de kigger på tallene fra deres norske selskab, hvor der er langt flere elbiler at trække statistik på. De norske tal viser, at 50 procent af nye elbilejer får en skade inden for det første år.

For andre bilejere er tallet 25-30 procent.

– Større biler kræver tilvænning

Hos Tesla peger man som en årsag til skaderne på, at mange af bilfirmaets kunder skifter fra kortere og smallere biler.

– Det er klart, at en større bil kræver noget tilvænning for føreren, også selv om vi har et brugervenligt sensorsystem, lyder det i et mailsvar fra Tesla.

Hverken Vejdirektoratet eller Havarikommissionen for Vejtrafikulykker (HVU) fører statistik over, hvordan elbiler klarer sig i ulykkesstatistikken.

Derfor har vi ingen viden om, hvor ofte elbiler er involveret i alvorlige ulykker.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu