ANNONCE

Bilferie: Aircondition og kø presser bilbatteriet

20. juni 2019 05:57 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

En bilferie kan være uendeligt hyggelig, men den kræver god forberedelse.

Er du ligesom tusindvis af danskere, der hvert år pakker bilen og drager på ferie, så kender du sikkert det ulidelige problem – kø. Sjældent har et ord på to bogstaver vakt så megen frustration, raseri og knust den gode stemning.

Og det eneste, du kan forholde dig til er, hvordan man i sneglefart kæmper sig frem i landskabet, mens bagsædet minder om en krigzone hos ungerne og temperaturen i bilen på alle måder stiger.

Hvor det er tillokkende at tænde for bilens aircondition, så er det faktisk ikke altid en god idé, hvis man holder stille midt i sommervarmen på motorvejen.

Køkørsel kan nemlig være hård kost for batteriet.

– Når man holder i kø og kører i tomgang, så lader man ikke lige så meget på batteriet, som når man kører. Man risikerer derfor at bruge mere strøm, end man lader, siger senior director Gunnar Thykjær fra Falcks autoassistance til Ritzau.

Det er nemlig sådan, at ens bil løbende bliver ladet op, når den kører – og hvis man har aircondition til sammen med andre strømslugere, så kan bilen godt risikere at gå kold, når man holder stille.

Artiklen fortsætter efter videoen.

– Og på et tidspunkt når du derned, hvor der er så lidt batterikapacitet, at motoren ikke kan starte. Og så bliver man nødt til at tilkalde vejhjælp, siger Yasser Abaiji, der er teknisk konsulent hos FDM.

Derfor er rådet også klart, man har enten åbne vinduer eller aircondition til, men aldrig begge dele på samme tid.

I galleriet øverst kan du se, hvordan du sikrer bilen længere levetid.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu