ANNONCE

Bilferie? Disse lande har billigst brændstof

20. juli 2019 07:38 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Der kan være helt op til 128 kroners forskel på, hvor i Europa du fylder benzin eller diesel på bilen. Her kan du se priserne for de mest populære kør-selv-ferielande.

Mange danskere vælger hvert år at pakke bilen og køre sydpå i Europa på sommerferie – og flere har måske allerede bemærket, at det er blevet en smule billigere at tanke på kontinentet.

I forhold til sidste sommer er listeprisen på benzin og diesel nemlig faldet en smule. Det viser en gennemgang, FDM har lavet af Europa-Kommissionens listepriser for brændstof i 12 europæiske lande.

Selvom det generelt er blevet billigere, er der stadig stor forskel landene i mellem, udtaler forbrugerøkonom i FDM, Ilyas Dogru, til FDM’s hjemmeside.

– Går turen til Gardasøen, kan man med fordel tanke bilen i Østrig frem for Italien, der har nogle af de højeste brændstofpriser i Europa. Tanker man 50 liter benzin i Østrig, er der, ud fra den seneste listepris, 128 kr. at spare i forhold til i Italien. På samme måde er der ingen grund til at fylde tanken i Danmark inden afgang. Der kan være lidt at spare, hvis man venter, til man er i Tyskland, hvor den seneste listepris på benzinen er 94 øre billigere pr. liter, siger Ilyas Dogru til FDM’s hjemmeside.

I galleriet ovenfor kan du se den samlede oversigt over priserne på brændstof i de mest populære kør-selv-ferielande.

Artiklen fortsætter under videoen

Tips og tricks til ferien

På en lang køretur til udlandet opstår der også andre bekymringer, end hvor er benzin billigst. Hvordan sikrer man ro på bagsædet, kan bilen nu også holde til turen og hvad med køerne?

Vi har samlet en række gode råd til, hvordan man bedst kan passe på bilen. De kan ses HER.

Fakta

Uheld på kør selv-ferie? Det her skal du huske

Det er ikke rart at køre galt på ferien. Men er uheldet ude, er der nogle helt bestemte informationer, man skal huske at skrive ned, for at sikre, at man kommer hjem med de bedste vilkår. Forsikringsselskabet har brug for følgende oplysninger:

  • Tidspunkt og sted for ulykken
  • Navn og adresse på modparten
  • Registreringsnummeret på modpartens bil
  • Forsikringsselskab og policenummer på modparten
  • Politirapporten eller en kopi af den, hvis politiet er involveret
  • Navn og kontaktinformationer på eventuelle vidner

Kilde: FDM

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu